Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Langrend i Orsa Grönklitt
Foto: Grönklittsgruppen

Overblik

Kom i form på langrend

Har du ambitioner om at gennemføre verdens længste og hårdeste skiløb, Vasaløbet, eller nyder du bare at give din krop maksimale udfordringer? Så er du klar til langrendstræning i Sverige.


Findes der nogen bedre kombination end god træning og pragtfuld natur med den knitrende sne under skiene? Sverige er en af verdens førende nationer, når det gælder langrend, og netop denne aktivitet er en af de mest alsidige træningsformer, du kan byde din krop.

Uanset om du træner op til at stå distancen i det krævende Vasaløbet eller blot ønsker at teste din fysiske formåen i smukke og anderledes omgivelser, kan du booke dig ind på et af de officielle Vasaløbscentre. Disse centre lever op til Vasaløbets hårde kvalitetskontrol og giver dig chancen for et intensivt træningsophold, hvor du bliver udfordret til det yderste af tidligere topatleter og professionelle sportscoaches.

Fokuseret træning og konkurrencer

Hvis du vil mærke lidt af suset og fornemme adrenalinet i kroppen, så begynd din vintertræning i Orsa Grönklitt, der ligger bare 20 km fra Vasaløbets slutpunkt. Med 80 km varierede spor er Orsa Grönklitt et af Sveriges absolut bedste steder for langrend. Det snesikre område byder sæsonen igennem på træning, konkurrencer og ture ud i den ’hvide verden’. Ikke langt herfra finder du et andet langrendsparadis på Gesundaberget. Indskriv dig på en langrends-clinic i Mora, hvor der foruden fokuseret træning også er et særligt forberedelsesprogram for deltagere i Vasaløbet i ugen op til selve løbet.


Indendørs langrendsløb

I Valbergets friluftsområde venter der en særlig oplevelse for dig, der vil være sikker på at teste langrendsformen af uanset vejret. Torsby Skidtunnel & Sportcenter er et komplet træningsområde for elitesportsfolk og motionister, hvor du kan løbe på langrendsski i den 1,3 km lange tunnel. Banen følger omgivelsernes naturlige terræn, så du vil opleve et afvekslende løb med en højdeforskel på 12 meter fra laveste til højeste punkt.

Træningslejr tæt på Danmark

Vi kommer ikke udenom, at de allerbedste langrendsdestinationer ligger et pænt stykke oppe i Sverige, men faktisk findes der også officielle Vasaløbscentre tæt på Danmark. Efter blot fire timers kørsel fra København kan du glide gennem kilometervis af præparerede langrendsspor i Ulricehamn og lige lidt længere nordpå i Billingen ved Skövde. Begge steder byder på virkelig gode langrendsmuligheder, og for de dedikerede langrendsløbere arrangeres der to-dages træningslejre i januar. Vil du stå på langrend i natursne, kan du køre ad Billingens vildmarksspor på 16 kilometer. Her er udsigt til store vidder, der minder om det vilde landskab, man ellers kun finder længst mod nord i Sverige.