Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Little Rock Lake Zipline, Småland
Foto: Destination Småland/Little Rock Lake Zipline

Aktiviteter

Little Rock Lake Zipline

Svæv gennem vildmarken, højt over stejle klipper og dybe kløfter i de store smålandske skove. Svævebanen går gennem den smukke natur over trætoppe og vandløb i op til 50 meters højde med en fart på 70 km i timen.

Uanset om man er 5 eller 99 år, søger spænding, elsker naturen eller begge dele, vil zipline turen være en stor oplevelse såvel for familier, venner eller arbejdskolleger. Du hænger i en sele og suser af sted med en hastighed på op til 70 km/t på en stålwire, som er fastspændt mellem tårn og træer. Svævebanen består af et sammenhængende system på over 1,5 km og starter fra et af Smålands højeste punkter. Der er altid to uddannede guider med på turen, som ikke alene tager ansvar for din sikkerhed, men også informerer om naturen i området. Svæveturen med de dygtige guider er en uforglemmelig oplevelse for folk i alle aldre.

Du kan vælge mellem to ture. Den grønblå familievenlige tur tager cirka en time, mens ”vovehalsenes” mere avancerede sorte bane tager to timer.

Alle mellem 5 og 99 år kan zippe. Laveste kropsvægt er 35 kg og højeste 125 kg. En person, der kan klare at gå en kortere tur for siden at kravle to meter op på en stige, kan zippe. Zipning anbefales dog ikke til gravide kvinder eller personer med dårligt helbred. Vægtbælter udlånes til personer under 35 kg.

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside