Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Ljunghusen Golfklubb i Skåne
Foto: Ljunghusens Golfklubb

Aktiviteter

Ljunghusen Golfklubb

Ljunghusen er en af Sveriges ældste golfklubber. Den blev grundlagt i 1932, og som landets første 27-hullersanlæg åbnede banen i 1965. Denne ægte linksbane ligger blot 30 km fra Øresundsbroen i et fredet naturområde, få meter fra Østersøens hvide sandstrande.

Banebeskrivelse

Ljunghusens golfbane er bygget på sand. Fairways er smalle med lynhurtige fantastiske greens, og der venter store oplevelser. Hul 1-18 er hovedbanen, hvor første del af baneforløbet går gennem hede, og sidste del består af linkshuller.

Som regel er Ljunghusen spilbar året rundt på grund af det milde klima og den absorberende sandjord. Inden turneringer, når greens er helt kortklippede, er putning en sand udfordring. Ljunghusen regnes som en af Sveriges sværeste baner, blandt andet på grund af roughen, der består af lyng, og hvor det bare gælder om at vælge den korteste vej ud. Med sine 80 bunkers og 12 vandhazarder er banen altid lige spændende, både for nye og garvede golfere. For at få en god score på Ljunghusen skal man være i topform – specielt i blæsevejr. Hul 17 er et kort par 4 hul på 280 meter med vand foran, til højre og venstre. Desuden vogter fire bunkers den forhøjede green.

Træningsfaciliteter

Klubben har driving range og fine træningsområder. Den uformelle restaurant tiltrækker såvel medlemmer som andre, der vil nyde et godt måltid i nærheden af havet.

Overnatning

Ljunghusens golfklub samarbejder med flere hoteller og overnatningssteder i nærheden og tilbyder fordelagtige greenfee pakker. Se hjemmesiden for mere information.

Find aktuelle tilbud her.