Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Møbler på loppemarked i Småland
Foto: Linn Grubbström

Aktiviteter

Loppemarkeder i Småland

Småland er loppemarkedland. Det ved man måske, hvis man har set Emil fra Lønneberg. I dag er markederne ofte organiserede, og selvom man stadig kan finde små boder med gode fund i vejkanten, er der mange store loppemarkeder, der på det nærmeste flyder over med skjulte skatte.


Et loppemarked i Småland kan være alt fra store, ordnede butikker til et lille udhus hjemme hos en smålandsk bonde. Folk fra Småland er kendte for at være sparsommelige og virkelig dyrke kunsten at spare, bevare og genbruge. Der er generelt en stor kærlighed til gamle ting i Småland. På loppemarkederne kan man finde alt fra vævede og broderede tekstiler, møbler i alle stile, kunst, bøger, sølv, porcelæn, ja man kan finde ”mormors kaffeservice” for nogle få kroner. Næsten 200 glasværk er kommet og gået i Småland siden 1742, og de har efterladt en masse glitrende krystalglas, som man nu kan finde på diverse loppemarkeder.

Her er fem links til loppemarkeder i Småland, men hold også udkig efter håndskrevne skilte med ordet "Loppis" langs de små veje I Småland. Man kan gøre en masse gode fund i det smålandske.

Östregårds Antik- & Loppemarked / Moheda / www.ostregard.se

Annas Kuriosa / Ljungby / www.annaskuriosa.se

Brottsahemmet / Asa / www.brot.se/brottsahemmet/

Sakar jag har / Liatorp / www.sakersomjaghar.se

Antikstoppet / Ör / http://www.antikstoppet.se