Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Domkirken i Lund, Skåne
Foto: Leif Johansson, Xrayfoto

Destination

Lund

Lund er en charmerende og levende by, som er fuld af kontraster. Bykernen fra middelalderen med brostensbelagte små stræder og yndige bindingsværkshuse ligger side om side med hypermoderne bygninger og innovative miljøer.

Alle seværdigheder er lige i nærheden

Selvom Lund har en tusindårig historie med smukke gamle bygninger og hyggelige brostensbelagte stræder, har universitetet med sit livlige studenterliv sat et moderne præg på byen. Overalt er der små caféer og spændende butikker med hip mode og second hand. Og så er det bare enormt hyggeligt at slentre rundt i Lund, hvor det meste findes i byens centrum.

Der er ikke langt mellem seværdighederne. Den mægtige domkirke blev opført af Knud den Hellige i 1080 og er et af Sveriges mest besøgte turistmål. Kulturen i Lund ligger i samme kvarter. Kulturen er et interessant frilandsmuseum med gamle huse, hvor du kan gå ind og se, hvordan folk levede før i tiden. Bag domkirken ligger Lunds Universitets Historiska Museum med en stor samling kirkekunst og unikke arkæologiske genstande. Øst for domkirken finder du den botaniske have, som udover at rumme 7.000 forskellige plantearter, er et populært åndehul for byens borgere og studerende. På Mårtenstorget har Lunds kunsthal skiftende udstillinger af især svensk og nordisk samtidskunst.

i
Foto: Leif Johansson, Xray foto
Lund Domkirke.
Foto: Leif Johansson, Xray foto

Tag ikke hjem på tom mave

Når du bliver sulten efter alle de nye indtryk, kan du med fordel smutte ind på en billig studentercafé eller spendere lidt mere på en af de mange velrenommerede restauranter som Mat & Destillat med eksperimentel gastronomi, sushistedet Rå Epok eller M.E.A.T., der som navnet antyder, er et moderne steakhouse. Det er også hyggeligt at gå ind i Saluhallen, hvor du kan smage på de fristende delikatesser.

Tip: Tag toget til Lund. Det tager bare en times tid fra København, og stationen ligger lige ved centrum.

i
Foto: Kennet Ruona
Café i Lund.
Foto: Kennet Ruona