Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A family having dinner at a restaurant.
Familie på restaurant i Lund
Foto: Christiaan Dirksen

Aktiviteter

Mad og drikke i Lund

Lund vil du huske. Du vil huske byen for dens gamle brostensgader, smukke bindingsværkshuse, den botaniske have, den imponerende historie, domkirken og atmosfæren. Oplev Lunds kulinariske gade, Klostergatan og den 100-årige Saluhallen.


Klostergatan - Lunds kulinariske gade

Lunds bedste madgade er Klostergatan, og her ligger nogle af Lunds fineste smagsoplevelser. Byens madstrøg er et overflødighedshorn af bagværk, fiskeretter og duftende oste.

De madglade finder hurtigt vej til Klostergatan. Flere af Lunds allerbedste smagsoplevelser findes nemlig på denne adresse. Her ligger den populære sushibar Rå Epok, hvor du kan nyde bæredygtig japansk mad med god samvittighed. I den kønne lille restaurant, som serverer sushi på den skånske måde, kan du bestille alt fra den lækre ”Rullebören” (trillebøren) til delikate varme retter. Fra gaden glimter lysets hyggelige skær hos TUGG Burgers og inde i gården møder du den trendy indrettede restaurant der er kendt for deres hjemmelavede kvalitetsburgere. I omgivelser der minder om at være til en privat fest i gode venners lag, er det let at forestille sig en skøn sommeraften her.

Er du mere til fransk bistrostemning, så er Klostergatans Vin & Delikatess det rette valg. Den skønne atmosfære danner ramme om fin klassisk madlavning. På Klostergatan finder du også et af Sveriges bedste bagerier, Patisseriet i Lund, en lille fransk café som både byder på hjemmebagt surdejsbrød og flødeskumskager i særklasse. Stedets eget mikroristeri, Love Coffee, er velkendt blandt kaffeelskere. I den historiske ostebutik Bengtssons ost er det svært at vælge mellem de 350 forskellige slags oste. Desuden kan du gå ind i Osteriet og smage på Raclette og ostefondue samt en masse dejlige kombinationer af ost og vin.


Saluhallen - En madinstitution midt i Lund

Torvehallerne i Lund har været et centralt punkt i byens madliv i mere end hundrede år. Her finder du flere af byens bedste specialbutikker, når det kommer til mad, drikke og delikatesser – og også en lang række restauranter med både lokale og eksotiske råvarer.

Saluhallen er også en aktiv hal med guidede smagsture, levende musik og temaftener, som beriger sindet. Hvad med at slentre igennem hallens dufte akkompagneret af klavermusik?

Vegeriet: En salig blanding af vegetariske retter fylder frokosttallerkenen i hjertet af Saluhallen. Slå dig ned i det spartanske interiør og se kokken trylle din bestilling frem af de friske råvarer.

Malmstens fisk: Her bliver du ikke kun trakteret til sæsonafstemte lækkerier fra sø og hav i restauranten, du kan også købe frisk fisk, skaldyr og hjemmelavet sildesovs fra butikken.

Petersborgs gårdbutik: I dette pakkede hjørne af Saluhallen er hele Skånes jordbrug repræsenteret. Her kan du få æblemost fra Kivik, sennep fra Österlen samt olie, marmelade og friske æg.

Holmgrens: Er du ude efter en Lund-klassiker? Så er du kommet til det rette sted. Holmgrens er den særlige Lund-pølses, Knaken,hjemmebane. Helt overordnet har butikken en enorm mængde kød, fugl og andre specialiteter i alle tænkelige former.

Ahlgrens Konfektyr: Siden starten af 1900-tallet har chokoladen været Ahlgrens signatur. Butikken går op i sin chokolade og har altid forsøgt at finde fornyelse inden for det traditionelle. Lad øjnene falde på de uendelig mange håndlavede fyldte chokolader og køb en smuk hjemmelavet æske med hjem.

Osthuset: Lækre europæiske og lokale svenske oste fylder tilsammen disken til bristepunktet. Her kan du også finde det bedste tilbehør til oste.

Lunds bedste restauranter

Ifølge den svenske madguide, White Guide, topper de følgende spisesteder listen i Lund: Restauranten på det ærværdige Grand Hotel. I det gule rækkehus midt i Lunds centrum, ligger Ihsiri som byder på thaimad med kvalitetsmærket White Guide. Stemningen her er varm og personlig og maden tilberedes efter ægte thailands hjerte. Mat & Destillat, et hot tip til madentusiaster, som samles i cocktailbaren og restauranten, hvor moderne indretning møder historie i en vellykket kombination.

Se listen med Lunds restauranter