Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A tale seen from above, filled with plates and a variety of small dishes, with people's hands reaching out to fill the plates.
Middag i Malmø i Skåne
Foto: Apelöga/Malmö Turism

Aktiviteter

Mad og drikke i Malmø

Fra Michelin-stjerner til falafler. I Malmøs restaurantliv kan du virkelig opleve byens store mangfoldighed. Her finder du spændende smage og madretter fra Malmø, Skåne, Sverige og hele verden.


Vil du flotte dig med en kulinarisk syvretters middag på en af Malmøs fire fine Michelin-restauranter, eller har du mere lyst til at snuppe en falafel på din vej gennem byen? Malmø har det hele fra økologiske vegetarsteder til trendy kødkroer og fra skånsk husmandskost til eksperimentelle bistroretter.

Lilla Torg og Gamla Väster

Området rundt om Lilla Torg og Gamla Väster er i de senere år blevet spækket med fantastiske restauranter. Både Bastard og Namu har modtaget Michelins Bib Gourmand-udmærkelser for at servere ”god mad til rimelige priser”. Og på Gamla Väster ligger Vollmers, som i år har fået to stjerner i den samme guide. Opkomlingen Bord 13 har hurtigt oparbejdet et godt renommé med sin sæsonbetonede menu og et varieret udvalg af vine. På og ved Lilla Torg ligger adskillige gode spisesteder - perfekt såvel til en dejlig frokost som et glas vin i eftermiddagssolen.


Og rundt omkring i byen

Lidt længere mod syd ligger det hippe Davidshallstorg. Her finder du B.A.R., som ikke alene serverer ambitiøse retter, men også gør det til en fornuftig pris. Mrs Brown, på den modsatte side af torvet, tilbyder skånsk madlavning på højt niveau. Ikke langt derfra ligger den stilsikre Atmosfär, hvor man krydrer de svenske smage med et fransk touch. Escama i samme gade har en omfattende tapas-menu, og blev for nylig udnævnt til Malmøs bedste sydeuropæiske restaurant. Har du lyst til endnu mere eksotisk mad, så ligger Kin Long et stenkast derfra – en hyggelig og meget populær kinarestaurant. Ellers kan du gøre en afstikker til Pildammsparken. Her i parkens udkant, i en lille uanselig hytte, finder du Bloom in the Park. Både i år og sidste år indkasserede restauranten en velfortjent Michelin-stjerne, og køkkenchefen Titti Qvarnström blev dermed den første kvinde i Sverige, som har fået den attråværdige pris. På Sture i Adelgatan kan du også opleve Michelin tryllerier og prøve foie gras, hummer og andre lækkerier. Nyd gerne din frokost på Saltimporten som ligger i rustikke lokaler med langborde i Malmøs havn, og omtales som intet mindre end verdens bedste frokost restaurant. Den nyåbnede restaurant Mutantur byder på et moderne og varieret køkken, som byder alle velkomne med en suveræn betjening. På Riket kan du glæde ganen med retter tilberedt efter sæsonens råvarer samt et godt vinudvalg. Prøv også en aften på restaurant SAV - den nye Michelin-restaurant som ligger lige syd for Malmø.

Möllan og Folkets Park

På Möllevångstorget er der en overflod af hyggelige barer og caféer, som fra tidligt forår til sent efterår serverer mad og drikke udendørs. Er du på jagt efter en god burger eller falafel, er du kommet til det rigtige sted. I Folkets park kan du fra maj måned stille din sult med lækker street-food på food-truck torget, hvor lokale madproducenter sælger mad med inspiration fra hele verden. Bevæger du dig derimod ind i gaderne bag Möllan, som torvet kaldes i folkemunde, finder du nogle af de rigtigt hotte rookies i byens restaurantliv. Lyran laver fire nye retter hver dag, afhængigt af dagens friske ingredienser, og de kan tilbyde et bredt udvalg af naturvine dertil. Kv Åkern leverer stamkrohygge og genuin anderledes mad, der er stærkt præget af det vegetariske. 


Foretrækker du asiatisk, er det altid lige hyggeligt at dele en dumpling-menu med en god ven på Dubbel Dubbel - ikke mindst når der er servering ude i baggården. I Folkets Park ligger den gemytlige Far i Hatten, som byder på en spændende menu af lokale råvarer. Om sommeren forvandles restauranten til et af Möllan hotteste inn-steder, når de lokale hipsters samles for at drikke importeret IPA på fad under åben himmel. Er du på jagt efter den gode burger, så finder du den hos Casual Street Food

Malmö Saluhall

Torvehallerne i Malmø, Malmö Saluhall, er et oplagt udflugtsmål for foodies og alle som elsker kvalitetsmad og delikatesser. Malmö Saluhall er et madmarked for alle. Her finder du pølser lavet efter gamle traditioner, friskfangede rødspætter som kun fanges under højvande omkring den lille ø Hven, knive så skarpe at de snildt skærer i benmarv, håndsorterede kaffebønner, sprøde falafler tilberedt i olivenolie, koreansk street food, lokalt dyrkede hvidløg og frisk gedeost. Og det er kun toppen af isbjerget. 

Velkommen til et paradis for madelskere!

A man tends to a wood-fired oven, with two pizzas in front of it.

Restauranter og cafeer i Malmø

Små kaffesteder, trendy caféer, hyggelige spisesteder og fine dining. I Malmø kan man komme hele verden rundt smagsmæssigt – hvad enten man vil betale lidt ekstra eller bare have stillet sulten. Fra gourmetoplevelser på byens fire Michelin-restauranter til en falafel i hjemmebagt brød for en tyver på Möllevångstorget. Her findes en etnisk farvelade af smårestauranter med indisk, caribisk, thailandsk, kinesisk, vietnamesisk og persisk spisekort. Fra økologiske vegetarsteder til hippe kødkroer og fra lokal husmandskost til nyskabende cuisine. Lige meget hvad du søger, kan du finde det i Malmø.

Hovedside