Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Familie på strandtur ved Ribersborgs Kallbadhus i Malmø
Foto: Apelöga/Malmö Turism

Aktiviteter

Malmø for børnefamilier

Børnene vil bare elske en familietur til Malmø. Her kan de boltre sig på herlige temalegepladser, bade og lege på de lavvandede strande, cykle på cykelstierne, sejle i kanalen og gå på opdagelse i museerne.


Temalegepladser

I Malmø tager man legen alvorligt. Rundt om i byen er der over 20 spændende temalegepladser, alle forskellige og meget kreative. Her kan børnene lege blandt bondegårdsdyr, rumraketter eller edderkopper og meget mere. Besøg legepladserne Afrika, teatret eller junglen – ja, I kan sagtens nå flere stykker på samme dag. Mange af temalegepladserne ligger tæt på hinanden. I får det bedste overblik over legepladserne her.

Cykling

Malmø omtales ofte som en cykelby i verdensklasse. Hos Travelshop ved centralstationen kan du og familien leje cykler, og derefter begive jer rundt i hele den spændende by. Der er stort set cykelstier overalt og ingen svære bakker. Prøv Malmøs nye cykeludlejningssystem, Malmö By Bike med flere stationer rundt omkring i byen, hvor I både kan hente og returnere jeres cykler.


Kanalen

Der er masser af vand i Malmø, både rundt om og midt i. Kanalen, som snor sig gennem bydelene, byder på mange sjove aktiviteter for hele familien, først og fremmest om sommeren. Vandcyklerne i nærheden af Gustav Adolfs torv har plads til fire personer og er en fornøjelse for folk i alle aldre. Redningsveste udlånes. Hos Book a Boat eller Go Boat kan I leje en elbåd og glide afsted på kanalen. De mere eventyrlystne lejer en kano eller prøver at stå på wakeboard i Malmö Wake Park.

Skatepark

Er familens yngste til fart og kickflips, så skulle I tage en tur til Kroksbäck Skatepark hvor der kan skates på alle niveauer. Skateparken danne også ramme for forskellige turneringer og konkurrencer, hvis man vil se de nyeste tricks fra tilskuerpladserne. 

Bad i havet eller i et bassin

Alle små vandhunde elsker den lavvandede strand Ribergsborg, som ligger lige ved centrum med en dejlig sandstrand, store græsarealer og flere gode ishuse. Desuden er stranden i Sibbarp, nogle kilometer syd for Ribersborg, også meget børnevenlig.

De lidt større børn bliver måske mere begejstrede for Sundspromenadens store trædæk og dybhavsbadet Scaniabadet, som ligger ved siden af Ribersborg i Västra Hamnen. I samme område finder I også den populære skaterpark Stapelbäddsparken. Det seneste skud på stammen er vandlandet Hylliebadet, som er et nybygget badeparadis med bassiner og vandrutsjebaner. Tag toget til Hyllie fra Triangeln eller centralstationen – det tager kun få minutter. (Køb en familiebillet inden afrejsen). Minigolf kan I spille enten på Ribban Green Golf eller på Hylliekrokens Golfcenter.

Besøg Malmö museer

Malmö Museer er velbesøgt året rundt. Her findes både Malmöhus slot, teknikkens og søfartens hus, Kommendanthuset og et science center. Børnene kan kravle ind i en rigtig ubåd og kigge på fisk i det nye store akvarium. Udenfor venter slotsparken og Kungsparken med frodige grønne områder og legepladser.

Oplev Folkets Park

Folkets Park, har en masse aktiviteter for børn, og er et yndet udflugtsmål for børnefamilier. Her er der en stor legeplads, og en plaskedam, som forvandles til skøjtebane om vinteren. Der er også en eventyrgolfbane, hvor I putter bolden mellem Turning Torso, Zlatan Court og Øresundsbroen i miniature. Desuden har parken et reptilcenter, som også rummer kænguruer og skildpadder. I kan nyde jeres medbragte madkurv eller købe is og pølser i parkens café. Der er fri entré til Folkets Park, og bussen til centralstationen holder lige udenfor.

Malmø

Smut over sundet. Her er du ikke længere væk end at du med lidt umage kan forstå de mennesker, du møder. Alligevel er alting anderledes. Du kan finde andre butikker, end dem du kender. Besøge markeder. Smage på specialiteter. Opleve kunst i verdensklasse. Udforske restauranter med mad, der får dine smagsløg til at danse. Og køb et par specialiteter med hjem til næste gang, du skal have gæster. Opdag Malmø. Københavns smukke baghave har mange flere tilbud, end du aner.

Hovedside