Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Margretetorp Gæstgivergård i Skåne
Foto: Caroline Tengen

Overnatning

Margretetorp

Find roen på Margretetorp Gæstgivergård i bøgeskoven.


På Sveriges ældste gæstgiveri får du en ægte skånsk kro-oplevelse i idylliske omgivelser. Margretetorps Gästgifvaregård har gennem hundreder af år hygget om sine gæster, der historisk set har været fremmede på gennemrejse, men i dag er gæstgivergården oftest selve målet for rejsen.  

Her på Bjärehalvøen på Hallandsåsens solside kan du koble helt af i rammerne af Margretetorps charmerende bindingsværksgård. Gæstgiveriet ligger i kanten af den grønne bøgeskov og er omgivet af en stor park, som sammen med den hyggelige stemning indenfor tilbyder en ’time out’ fra hverdagen.

Lad roen sænke sig

Margretetorp er gammeldags på en måde, mange af os ikke er vant til at opleve. Med en usynlig hånd placerer værterne gæsten i centrum i en gæstfri atmosfære, hvor du blot kan læne dig tilbage, trække vejret helt ned i lungerne – og laden roen sænke sig: Der bliver taget hånd om dig. Tag en velgørende spadseretur i den skønne have, hvor der er nok at dvæle ved: tulipantræer, kastanjetræer, ferskentræer og vinranker for blot at nævne en lille del af havens pragt.

Årstidens skånske råvarer

Den gammeldags tilgang til krodrift slår også igennem i køkkenet, hvor de skånske madtraditioner bliver holdt i hævd. Køkkenet er i den grad gæstgiveriets hjerte – her bliver der kræset for gæsterne med velkendte skånske retter tilberedt fra bunden af årstidens lokale råvarer. Om foråret betyder det for eksempel asparges og laks, til påske tryller køkkenet med lam, og om efteråret er der naturligvis vildt på menuen, som rådyr, vildsvin, fasan – og gåsen, der i november finder vej til bordet i utallige varianter.


Et populært smörgåsbord

Margretetorps traditionelle smörgåsbord med forskellige varme og kolde retter fra det skånske køkken er en lille attraktion i sig selv. Her finder du som en selvfølgelighed hjemmelavet sild, og hvis du har spist dig igennem alle småretterne og har plads til mere, venter der et gedigent dessertbord med alt fra chokoladeboller og pannacotta til en herlig jordbærtærte med smag af sommer. Du kan vælge at fuldende dit måltid med prisbelønnet vin fra Margretetorps egen vingård i Ungarn, Cezar Winery.


Slap af ved den knitrende pejs

Gæstgivergården har 58 værelser og flere hyggelige områder, der indbyder til afslapning og opladning af ny energi. Om aftenen er lobbyen et skattet sted at nyde en drink i baren, mens den knitrende pejs sørger for en varm, rolig stemning.

Margretetorps Gästgifvaregård er hvert år vært for et stort julemarked for hele familien, og i december afsluttes året traditionelt med et festligt jule- og nytårsbal.

Læs mere på Margretetorps hjemmeside