Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

People are seen entering and exiting a subway (metro) train at a busy above-ground subway station.
Offentlig transport, Jakobsberg, Stockholm
Foto: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se

Rejsetips

Med tog til Sverige

Københavns Hovedbanegård – og dermed resten af Danmark – er koblet på det store og velfungerende svenske jernbanenet. Her kan man nemt komme til Sverige med DSB Øresunds og SJs (de svenske statsbaner) mange tog, der kører direkte over Øresund.


Det betyder, at toget direkte fra København er et effektivt transportmiddel, når I skal på ferie eller bare på indkøb en enkelt dag i hele det sydsvenske område helt op til Gøteborg eller Stockholm. Samtidig er der forbindelse med SJs øvrige tog til resten af Sverige. Toget passer rigtigt godt til en shoppingtur i Sydsverige, fordi stationerne oftest ligger midt inde i centrum tæt på shoppinggaderne.

Rejs nemt over broen

De mange tog over broen har gjort København og Kystbanen fra Helsingør til en integreret del af hele det sydsvenske regionale togsystem. Fra Danmark kan I nu komme med direkte og behagelige tog til en lang række sydsvenske byer. Öresundståg kører med høj frekvens direkte til bl.a. Malmø, Kristianstad, Karlskrona, Växjö og Kalmar samt mange flere byer i det sydlige Småland og byerne op langs den svenske vestkyst fra Helsingborg til Göteborg. Flere steder er der forbindelse videre med bl.a. Skånetrafikens Pågatåg til f.eks. Ystad og Simrishamn.

Det er tilladt at medbringe din cykel, når du rejser med Øresundstoget eller Skånetrafikken i Sydsverige, så længe du husker at købe en cykelbillet. Tjek gerne inden afgang, om der kræves reservation på det tog, I skal have cykler med. Det er ikke tilladt at medbringe cyklen på SJs tog til resten af Sverige - med undtagelse af foldecykler, så længe de opbevares i en kasse.


Hund med til Sverige

Hvorfor ikke tage familiens bedste ven med på ferie eller endagstur til Sverige? Det er tilladt at tage hunden med på Øresundstoget, så længe at hunden er ID-mærket, vaccineret mod rabies senest 21 dage inden afrejse, har et kæledyrspas og meldes til det svenske Toldvæsen ved indrejse. Læs mere om reglerne for indrejse her. Husk at købe en børnebillet til hunden, når I rejser med toget, med mindre at hunden er lille nok til at kunne sidde i en taske på skødet. 

Kom hurtigt frem med x2000

SJ har tog direkte fra København til Stockholm med stop i de store byer i Småland og Östra Götaland, der gør det muligt at komme frem på bare ca. 5 timer. Langt de fleste afgange køres med det komfortable højhastighedstog X2000, der tilbyder både internetopkobling undervejs, servering og valg mellem 1. og 2. klasse. Læs mere om SJ og togforbindelserne fra København.

På skiferie med tog

Udover at tage toget fra København til de sydsvenske byer, er det også muligt at tage toget til din skiferie i Sverige. På den måde kan man let komme længere op i Sverige til et sjovt og udfordrende skiløb. Eksempelvis kan man tage Snälltåget direkte fra Malmø til skidestinationen Åre. Her tager man afsted fra Malmø om eftermiddagen og bruger resten af dagen og natten ombord på toget, og når du vågner næste morgen, er du fremme i skiparadiset. Dette er en yderst hyggelig og økonomisk måde at rejse på, og hvis I er flere, der rejser sammen, f.eks. hele familien, er det muligt at booke jeres egen sovekupé. Læs mere om booking af togbilletter.