Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Fine dining på PM & Vänner i Växjö i Småland
Foto: Alexander Hall / PM & Vänner

Aktiviteter

Michelin restauranter i Sverige

Med hele 29 Michelin-stjerner i årets Michelin Nordic Guide 2019 har Sverige rigeligt at byde på for dig, som ønsker en nordisk madoplevelse ud over det sædvanlige.


Ved dette års Michelin Nordic Guide 2019 blev den populære restaurant Frantzén i Stockholm atter tildelt hele tre stjerner, mens Gastrologik i Stockholm modtog en stjerne mere, og nu funkler med to.  

Ligeledes fik 14 restauranter tildelt en "Bibs". Bib Gourmand er Michelins anerkendelse af god kvalitet til en god pris. Prisen er meget populær blandt Michelin Guidens læsere verden over, da den belønner køkkener med lækker, men samtidig økonomisk overkommelig mad.


Frantzén er sublime ingredienser og fantastiske teknikker

Årets svenske nyhed er som nævnt de tre stjerner til Frantzén i Stockholm, som i september 2018 åbnede i nye lokaler. Restaurantens nye rammer giver plads til at vokse, og det bliver der sikkert brug for med den fine, internationale hædersbevisning:

”Björn Frantzén har skabt en unik vision for nordisk mad, der kombinerer sublime ingredienser med fantastiske kulinariske teknikker. Björn Frantzéns gastronomiske udtryk er virkelig værd at køre efter og en gastronomisk oplevelse som ingen anden”, sagde Michael Ellis, international direktør for Michelin Guides, da restauranten for første gang blev tildelt 3 stjerner i 2018.