Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Söderåsen Nationalpark i Skåne
Foto: Mickael Tannus

Rutevejledning

Midtskåne - 1,5 dag

På denne del af turen besøger du byerne Hörby, Höör og Röstånga.

I midten af Skåne vil du opleve god mad og klassiske, hyggelige, svenske omgivelser, der gør ruten til en fantastisk oplevelse for hele familien.

Hörby

På turen mod Hörby møder du de typiske svenske, røde træhuse med hvide vinduer, der hensætter dig til Astrid Lindgrens historie om Emil fra Lönneberg. Med smuk udsigt til Skånes næststørste sø Ringsjön i det fjerne kører du det sidste stykke ind til Hörby.

Hvis du har lyst til at overnatte ved Hörby, kan Elisefarm, der ligger i et dejligt afslappende miljø lige uden for byen, varmt anbefales. Deres helt store passion er god mad, så her er det bestemt også værd at besøge restauranten og få en god middag.

Ellers kan du blot følge vejen frem til Snogeröd, hvor du kører nord på. Nyd evt. et måltid på det kønt beliggende Ringsjö Wärdshus, inden du passerer det smalle landstykke mellem Västra- og Östra Ringsjön.

Her på halvøen Lillö ligger det skønne, hvide Bösjökloster med en historie helt tilbage fra 1100-tallet. Slottet er udvidet op gennem historien og fremstår i dag næsten som et eventyrslot med tårn, borggård, elegant anlagt slotspark og haver – alt med søen som idyllisk baggrund. Besøg slottet og gå derefter en tur i de smukke grønne kulisser, hvor du eller børnene også lige kan prøve kræfter med en sjov svævebane.

Höör

Fra eventyrslottet kører du videre nordpå til Höör. Her bør du opleve den hyggelige, gamle og fint restaurerede Höörs Mölla, hvor du kan få en forfriskning på den lille café.

Næste stop er Skånes Djurpark lidt nord for Höör, som med garanti vil være et hit for hele familien. Her kommer I tæt på den skønne ”vildmark” og kan opleve Nordens dyreliv krydret med mange sjove og spændende aktiviteter.

Stadig nordpå kører du ad små snoede veje gennem skovområder, hvor stigningen på bakkerne gradvis øges og giver dig en fornemmelse af let bjergkørsel. Her passerer du Dagstorpssjön, der pludselig glimter smukt mellem træerne.

Hvis du elsker gode kvalitetsoste, er Nyrops Osteria et besøg værd. Her producerer de ost med kærlighed og omtanke, ligesom de også har nogle af de bedste oste fra hele Sverige. Så du kan enten købe lidt med til resten af turen eller få en lille platte med blandet ost, når du besøger stedet.

Rostånga

Efter et stop med lækre oste fortsætter du ad de små veje sydvest på til Billinge og derfra nordvest på til Röstånga. Med Skånes Djurparks iscenesatte ”vilde natur” in mente, har du nu udsigt til den ægte vare i Söderåsens Nationalpark, som er Nordeuropas største sammenhængende og beskyttede løvskovsområde.

Sæt bilen og følg en af flere ruter ud i den meget afvekslende natur med skovsøer og rislende vandløb, stejle klippeskrænter og høje klipper og som kronen på værket formidabel udsigt ud over det skånske landskab. Du kan starte din tur fra flere steder, og vil du slippe for strabadserne med at vandre op, kan du i Skäralid køre i bil hele vejen op til Kopparhatten, hvor du belønnes med et enestående panorama.