Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Rød ødegård i Finnerödja
Foto: Doris Beling/Folio/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Miniferie i Sverige

Inspiration til en uforglemmelig miniferie i Sverige

En miniferie til Sverige kan byde på alt, hvad hjertet begærer. Hvad enten du rejser med børn eller drømmer om en romantisk miniferie, venter der en række udsøgte oplevelser i Sverige. Læs videre og få et glimt af nogle af de muligheder, du kan nå at udforske på en miniferie.

Miniferie med børn

Lej for eksempel en hytte eller ødegård og tag familien med på en forlænget weekend og oplev broderlandet fra sin bedste side.

En svensk kør-selv miniferie er helt perfekt for børnefamilien. Pak bilen og kør til Vimmerby i Småland. Her finder I forlystelsesparken Astrid Lindgrens Verden, hvor I kan møde alle figurerne fra Lindgrens elskede bøger. Kommer I langvejs fra, er det muligt at booke en hytte i parkens egen hytteby eller overnatte i egen campingvogn eller telt.

Lokker den fantastiske skærgårdsnatur og storbymiljøet omkring Gøteborg, og har I lyst til et ekstra sug i maven? Ja, så er det oplagt at besøge forlystelsesparken Liseberg, der er Nordens største og en af Europas førende af sin slags. Liseberg ligger midt i Gøteborg og har forlystelser til enhver smag. Parken har de vildeste rutsjebaner, radiobiler og snurretoppe, men også en smuk have indrettet med nydelige blomster og planter.

Eller hvad med at tage hele familien med på en weekend i kano- eller kajak i den eventyrlige svenske natur? Oplev den smukke skærgård fra vandsiden eller begiv jer ud på blanke søer og brede elve i Mellemsveriges skovbeklædte Värmland.

Og så er der naturligvis mange andre muligheder for en skøn miniferie med børn i Sverige. Overvej for eksempel et af Sveriges familievenlige skiområder, en række spændende familieaktiviteter på Øland eller Skånes Djurpark, der er verdens største park med nordiske dyr.

Romantisk miniferie

Rejs på et romantisk weekendophold i Sverige og nyd en skøn miniferie for to.

Hvad enten det er hyggelige bindingsværkshuse i byen eller stolte grantræer i skoven, der skal være baggrunden for jeres kærestetur, er der rigeligt med muligheder. Book for eksempel en hytte eller sommerhus langt inde i skoven eller et skønt hotelværelse i Malmø.

Det er også oplagt at tage på en sviptur til en af de mange henrivende småbyer, der spreder sig ud over landskabet. Skånes mindre byer og landsbyer byder på mange ukendte kulturperler, der ikke desto mindre er perfekte til en romantisk opdagelsesrejse for to.

Miniferie i Stockholm

Sæt kursen mod Stockholm, der med sin fantastisk smukke beliggenhed er en af verdens absolutte must see destinationer.

Der er nem adgang med fly eller tog til Stockholm, og når du er ankommet, har du et stort udvalg af overnatningsmuligheder.

Spørgsmålet er bare, hvilke aktiviteter og seværdigheder du skal satse på. For der er mange! Vasamuseet, Djurgården, Skansen, ABBA-museet, Södermalm er bare et lille udvalg af de mange spændende attraktioner, Stockholm kan byde på.

Du kan også vælge at nyde livet på caféerne eller satse på en kulinarisk rundtur til hovedstadens mange prisbelønnede restauranter. Kun fantasien sætter grænser.

Få mere inspiration til en storbyferie i Stockholm, Gøteborg eller Malmø.

Miniferie i Skåne

Blot en smuttur over Øresundsbroen og du står i Sveriges sydligste landskab Skåne. Her er der plads til skønne vandreture i Söderåsen nationalpark eller Kullens smukke klippelandskab, hvor naturens underværker kommer tæt på, og du får fornemmelsen af ægte vildmark og eventyr.

Skåne er et sandt eldorado for naturmennesker, der elsker at boltre sig på mountainbike, rappelle på stejle klippevægge eller padle i kajak langs den barske kystlinje.

De skånske kulturtilbud viger ikke tilbage for områdets fantastiske natur. Besøg for eksempel de anmelderroste restauranter og spisesteder i Skåne, der disker op med fremragende gastronomiske oplevelser. Eller læg vejen forbi universitetsbyen Lund og besøg Nordens ældste ærkebispekirke, der blandt andet huser et astronomisk middelalderur fra 1400-tallet.

Endelig er det værd at nævne Ales Stenar, der er en af Sveriges mest gådefulde seværdigheder. Forskerne er uenige om, hvad formålet har været med de 59 sten i skibssætningen øst for Ystad. Ales Stenar er mindst 1000 år gammelt, men ikke desto mindre det største og mest velbevarede af sin art i hele Sverige. Læs mere om Ales Stenar, der er en del af kulturens top 10 i Sydøstsverige.

Spa miniferie i Sydsverige

Trænger du til at slappe af for alvor, er det værd at overveje Sveriges mangfoldige udbud af spa-centre i allerbedste kvalitet. Ikke mere end et par timer i toget fra København eller med færgen direkte fra Grenaa ligger et af Sveriges mest anerkendte Spa og Wellness-steder, Varberg Kusthotell.

Også Skåne byder på en række udsøgte kurbade, hvor du kan stresse af med spa og wellness-ophold. Få et hurtigt overblik over Skånes 10 bedste spasteder.

Hvad enten du foretrækker et luksusophold i den nordsvenske midnatssol eller at falde til ro i den vidunderlige Skærgård, kan du her blive inspireret til dit næste spaophold i Sverige.

Miniferie på ski i Sverige

Når vinteren og den mørke tid kommer, er det dejlig forfriskende at tage op på skifjeldet og få frisk luft i kinderne. Tag en dagstur eller weekendrejse til et af Sveriges skisportssteder og lad dig udfordre af adrenalinpumpede offpister, cool funparks eller smukke langrendsløjper.

De svenske skisportssteder ligger overraskende tæt på Danmark, så selv korte ture og weekendophold på ski kan betale sig. I det sydlige Sverige ligger skiområderne bare få timers kørsel fra Danmark. Læs mere og få inspiration til din næste skiferie i Sverige.

Golf miniferie

De svenske golfbaner er yderst smukke og varierede. Nogle få runder på en af Sydsveriges ypperlige golfbaner kan være lige det afbræk i hverdagen, som du trænger til. I det sydlige Sverige alene kan du vælge og vrage mellem mere end 145 golfbaner. Fra Malmø er der 15 golfbaner inden for blot 45 minutters rejsetid.

Kombinér golfen med et spaophold eller et af de mange gastronomiske tilbud, og miniferien er fuldendt. Det er tæt på Danmark, og der er mange muligheder for golf i Sverige.