Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A man and a woman are walking outside and past the orange sign of the Moderna Museet in Malmö.
Moderna Museet i Malmø, Malmö
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Moderna Museet Malmö

Moderna Museet Malmö er det eneste museum nord for Amsterdam med en international samling, der dækker hele det 20. århundredes moderne billedkunst og fotografisk kunst. Samlingen omfatter værker af store kunstnere som Picasso, Dalí, Matisse, Kandinsky og Rauschenberg.


Moderne kunst er flyttet ind på det gamle elværk

Moderna Museet Malmö er en afdeling af det legendariske Moderna Museet Stockholm, der er specialiseret i svensk og international kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet, som er 800 m2 stort, ligger i det, som måske er Sveriges smukkeste udstillingslokale, nemlig et omsorgsfuldt renoveret elværk, hvor turbinehallen fortsat er bevaret. På Moderna Museet i Malmø finder du også en café og en mindre version af Stockholmmuseets berømte butik.

Moderna Museet Malmö samarbejder tæt med Moderna Museet Stockholm, men Malmømuseet tilrettelægger også helt egne udstillinger. Der er flere skiftende udstillinger hvert år, og museet har arbejdende værksteder, forelæsninger og guidede rundvisninger for både voksne og børn.

Moderna Museet Malmö ligger på Gasverksgatan 22, kun 10 minutters gang eller en kort bustur fra Malmøs centralstation.

Moderna Museet har en samling i verdensklasse, og med åbningen af filialen i Malmø har Øresundregionen fået en unik kunstarena.

Nu er der altid gratis entré for alle.


Aktuelle udstillinger

Public Movement

30.9.2017 - 6.5.2018

"Public Movement" er et udstillingsprojekt, der bevæger sig på grænsen mellem kunst, politik og dans. Her vises værker af samtidens kunstnere, der via koreografi og kroppen diskuterer normer, værdier, magt og magtløshed. Herudover er der et stort udbud af forskellige workshops, hvor alle kan deltage uanset alder og fysik. 


Kobro & Strzeminski

Ny kunst i turbulenta tider

10.3.2018 - 2.9.2018

Er du nysgerrig på en af de mest velbevarede hemmeligheder i modernismens historie uden for Polen, så glæd dig til udstillingen "Ny kunst i turbulenta tider". Her har du mulighed for at opleve Katarzyna Kobro (1898-1951) og Władysław Strzemińskis (1893-1952) kunstneriske processer. Udstillingen består af en bred produktion af Kobros flade skulpturer og Strzemińskis målinger og tegninger, og giver et spændende indblik i den abstrakte kunsts udvikling og ligheder med både arkitektur og sociale visioner.

Ernest Cole & Kemang Wa Lehulere

26.5.2018 - 13.1.2019

Fra maj og året ud kan du komme helt tæt på apartheidregimet i Sydafrika. På udstillingen løfter fotografen Ernest Cole og kunstneren Kemang Wa Lehulere med 50 års mellemrum sløret for regimets konsekvenser, og præsentationen af deres værker side om side tydeliggør, at det som i første omgang synes at være historisk og geografisk bundet til et bestemt tidspunkt og sted, faktisk er meget relevant også i dag. 

Ernest Cole (1940-1990) dokumenterede i 1960´erne apartheidregimets sociale effekter på hverdagslivet i Sydafrika, og hans billeder bruges stadig som den primære dokumentation for denne periode. Hans arbejde resulterede blandt andet i bogen "House of Bondage", der blev publiceret i 1967. Året forinden var Cole nødsaget til at forlade Sydafrika og han tilbragte resten af sit liv i Europa og USA. Moderna Museet har gennem en donation fået fingrene i en større samling af Ernest Coles fotografier fra serien "House of Bondage".  


Rosemarie Trockel

29.9.2018 - 17.3.2019

Rosemarie Trockel (født i Tyskland i 1952) regnes for at være en af nutidens vigtigste kunstnere. Hun har siden 1980´erne fornyet den kritiske gennemgang af kunst, sociale strukturer og kønsroller via brugen af humor, analytisk skarphed og sensualitet. 

Udstillingen finder sted i Turbinhallen, hvor du kan glæde dig til at se et antal nye værker, der vil blive produceret specifikt til denne lejlighed. Udstillingens rygrad udgøres af Moderna Museets omfattende samling af Trockels værker. Et af disse - Cluster III, som er et atlas over kunstnerens visuelle undersøgelser - vises for første gang i Skandinavien.