Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

A man and a woman are walking outside and past the orange sign of the Moderna Museet in Malmö.
Moderna Museet i Malmø, Malmö
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Moderna Museet Malmö

Moderna Museet Malmö er det eneste museum nord for Amsterdam med en international samling, der dækker hele det 20. århundredes moderne billedkunst og fotografisk kunst. Samlingen omfatter værker af store kunstnere som Picasso, Dalí, Matisse, Kandinsky og Rauschenberg.


Moderne kunst er flyttet ind på det gamle elværk

Moderna Museet Malmö er en afdeling af det legendariske Moderna Museet Stockholm, der er specialiseret i svensk og international kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet, som er 800 m2 stort, ligger i det, som måske er Sveriges smukkeste udstillingslokale, nemlig et omsorgsfuldt renoveret elværk, hvor turbinehallen fortsat er bevaret. På Moderna Museet i Malmø finder du også en café og en mindre version af Stockholmmuseets berømte butik.

Moderna Museet Malmö samarbejder tæt med Moderna Museet Stockholm, men Malmømuseet tilrettelægger også helt egne udstillinger. Der er flere skiftende udstillinger hvert år, og museet har arbejdende værksteder, forelæsninger og guidede rundvisninger for både voksne og børn.

Moderna Museet Malmö ligger på Gasverksgatan 22, kun 10 minutters gang eller en kort bustur fra Malmøs centralstation.

Moderna Museet har en samling i verdensklasse, og med åbningen af filialen i Malmø har Øresundregionen fået en unik kunstarena.

Nu er der altid gratis entré for alle.

Malmø

Smut over sundet. Her er du ikke længere væk end at du med lidt umage kan forstå de mennesker, du møder. Alligevel er alting anderledes. Du kan finde andre butikker, end dem du kender. Besøge markeder. Smage på specialiteter. Opleve kunst i verdensklasse. Udforske restauranter med mad, der får dine smagsløg til at danse. Og køb et par specialiteter med hjem til næste gang, du skal have gæster. Opdag Malmø. Københavns smukke baghave har mange flere tilbud, end du aner.

Hovedside