Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Havnen i Mölle, Skåne
Foto: © Apelöga/imagebank.sweden.se

Destination

Mölle ved Kullen

Ved foden af Kullen ligger den pittoreske fiskerby Mölle. Her er hyggelige små stræder med kønne villaer, en livlig lystbådehavn og mange caféer, restauranter og små butikker.


Fra syndens hule til eftertragtet feriested for moderne mennesker

Byen Mölle var omkring år 1900 internationalt kendt for det meget frivole badeliv og derfor et populært feriested for turister af begge køn, som rejste hertil fra København og Berlin for at bade sammen – hvilket var næsten uhørt på den tid. I dag har den gamle ”syndige” by nærmest fået en renæssance som turistmål og er især en afholdt destination for dem, der skal videre til, eller kommer fra, naturområdet Kullaberg. Den yderst charmerende og smukke placering, ved foden af bjerget Kullen (Kullaberg), gør også byen til en yndet gæstehavn for danskere, og andre lystsejlere i Kattegat. Det er skønt at overnatte i Mölle og vågne op til formidabel udsigt over havnen og den smukke by. 

Mölle krukmakeri

Udover at opleve enestående natur og spændende kulturhistorie, kan du besøge Mölle Krukmakeri, som har eksisteret siden slutningen af det forrige århundrede. Pottemageriet har åbent stort set alle dage året rundt. I det gamle potteværksted er der også en hyggelig café, hvor du kan få lidt lækkert til kaffen. Sommetider er der mindre arrangementer med musikere og underholdning. 


Den syndige badeplads

På Kullens vestkyst, mellem klipperne, ligger den lille stemningsfyldte badeplads Ransvik, hvor områdets, og især Mölles historie bliver helt nærværende. Både mænd og kvinder badede sammen på Ransvik strand i slutningen af 1800-tallet, hvilket ellers var uhørt og blev opfattet som syndigt på den tid. Det blev der dog set igennem fingrene med, da stranden også besøgtes af Kong Oscar II. Ransvik var en af de mest besøgte strande i Europa i de første årtier af 1900-tallet, hvor der gik tog fra Berlin til Mölle.

Er du på jagt efter eventyr og kan lide vand, må du simpelthen prøve at surfe. ”Möllebølgen” er berømt, og surfere kører gerne mange kilometer for at mærke den under brættet. Hvis du foretrækker fast grund under fødderne, venter der også mange oplevelse på de smukke vandrestier. Kullaleden, som er en vandrerute fra Helsingborg til Utvälinge går via både Mölle og Kullen.

Læs mere på www.visithoganas.se.