Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Mor til MerNee med døtre i Liseberg i Gøteborg
Foto: Louise T. Johansen

Rejsetips

Mor til Mernee drømmer sig tilbage til Gøteborg

Vi inviterede Louise Johansen, bloggermor til Merle og Neel (Mor til Mernee), på weekend i Gøteborg med familien. En tur, der bød på rendyrket familietid og hyggelige oplevelser i en grad, så hun allerede pønser på en ferie mere i den skønne by.

Nyt hotel på havnen

Familiens hotel under opholdet i Gøteborg var til især pigernes begejstring ret nyt og temmelig fancy. Hotellet ligger i den nye bydel Lindholmen med imponerende udsigter over vandet og ind mod byen. Faktisk bød Radisson Blu Riverside på en ekstra bonus med placeringen på havnen omgivet af de majestætiske gamle kraner: Man skal nemlig med en lille færge for at komme ind til selve bylivet i Gøteborg. Konceptet med gratis havnebusser fungerede ifølge Louise helt perfekt. Og overfarten tog blot fem minutter, og der var ingen ventetid. 

i
Foto: Louise T. Johansen
Døtrene Merle og Neel foran Hotel Radisson Blu Riverside.
Foto: Louise T. Johansen

Sightseeing med fika

Det er nemt at komme rundt i Gøteborg, specielt hvis du gør som Mor til MerNee og tager rundt til fods og hopper på en sporvogn, en bus eller en færge på de lidt længere strækninger. Hun anbefaler at købe et Gøteborg pass, der giver adgang til de fleste transportmidler og en del attraktioner. Gennem byen blev familien fristet af mange gode fikasteder. Den populære Da Matteo blev denne gang forbigået, da der var godt fyldt, og i stedet fik Cafe Hebbe Lelle besøg, hvilket indebar nogle imponerende store og meget lækre kardemomme- og kanelboller.

i
Foto: Louise T. Johansen
Stor kanelbolle på Café Hebbe Lelle.
Foto: Louise T. Johansen

Svensk stemning i hyggelige gader

Louise var ret begejstret for stemningen i Gøteborg, og familien kørte flere ture med sporvognen bare for lige at se lidt mere af byen. Slentreturene blev ekstra lange gennem den livlige Magasinsgatan med specialbutikker og et streetfood-område. På den anden side af voldgraven ligger den gamle bydel Haga. Her dryssede Louise og familien rundt i de små gader, hvoraf én førte op til udsigtspunktet Skansen Kronan. Fra den gamle fæstning er der en smuk udsigt over byen, men det kræver lige 190 trin op – ifølge pigerne.

i
Foto: Louise T. Johansen
Vindueshopping i Gøteborgs brostensbelagte gader.
Foto: Louise T. Johansen

Pariserstemning til aften

Med masser af appetit satte Louise, hendes mand og deres piger kursen mod Kungsportsplatsen med de grønne områder og fine butikker. Herfra gik turen videre til Kungsportsavenyen, hvor de havde bord på Brasserie Lipp til aftenens middag. Hun beskriver gaderne her i området som nærmest pariseragtige med mange hyggelige spisesteder i gaderne. Brasserie Lipp var ingen undtagelse, for her var både maden og stemningen helt i top i den charmerende og pulserende restaurant.

i
Foto: Louise T. Johansen
Restaurant Brasserie Lipp.
Foto: Louise T. Johansen

Bølgegang på kanalrundfarten

Ved Kungsportsbron i samme område, som familien spiste aftensmad, stiger man på Paddanbåten, hvis man vil opleve byen fra vandsiden. Det ville de fire eventyrlystne storbygæster gerne, så de steg ombord til en lille times kanalrundfart, som Louise efterfølgende varmt kunne anbefale. Det blev dog en lidt våd fornøjelse pga. regnvejr, men takket være en dygtigt fortællende og smilende guide, nogle gule regnslag og spændende bølgeskvulp blev turen alligevel rigtig fornøjelig. 

i
Foto: Louise T. Johansen
Mor til MerNee med døtrene på Paddan-båden.
Foto: Louise T. Johansen

Magisk snurrende Liseberg

Der var sat det meste af en dag og aften af til et hvinende eventyr i forlystelsesparken Liseberg, hvor hele familien kunne få stillet sulten efter rutsjebaneture, som de alle ELSKER. Særligt efter den ekstreme attraktion Helix var det svært at få pulsen under kontrol igen. Liseberg er dog langt mere end blot en park for rutsjebane-entusiaster. Den knap 100-årige park er indbegrebet af magi i koncentreret form med forlystelser for alle aldre, smukke områder, liv, mad og musik. Kort fortalt en park, der vandt familiens hjerter.

i
Foto: Louise T. Johansen
Karrusel i Liseberg.
Foto: Louise T. Johansen

Middag i egen kupé

Middagen blev serveret for den trætte familie i rolige, men også meget stemningsfulde omgivelser på Järnvägsrestaurangen, der er indrettet som en jernbanestation med vogne og kupéer. Maden, hyggen og indretningen faldt i både børn og voksnes smag. Järnvägsrestaurangen ligger inde i Liseberg, så de kunne få det hele med og nyde den specielle atmosfære, som virkelig gjorde indtryk på Louise. Udenfor lyste de mange kulørte lamper parken op i takt med, at mørket faldt på, hvilket var en smuk kulisse til afskeden med Gøteborg for denne gang. 

i
Foto: Louise T. Johansen
Järnvägsrestaurangen i Liseberg.
Foto: Louise T. Johansen