Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Malmö Konsthall, Skåne, Malmö
Foto: Werner Nystrand

Aktiviteter

Museer i Malmø

Malmø er en perfekt by til museumsoplevelser, fordi de fleste af byens vigtige museer ligger faktisk i den samme imponerende bygning på Malmöhus Slott. Bygningen indenfor slottets voldgrave er fra 1937, men slottets historie går langt længere tilbage. Tilbage til ”danskertiden” og helt tilbage til middelalderen. De andre interessante museer i Malmø ligger behageligt spredt rundt i den indre by.


Malmö Konstmuseum, Stadsmuseum, Naturhistoriska Museum og Teknikens och Sjöfartens Hus ligger alle på Slottsholmen på Malmöhus Slott.

Museumsområdets historie er centreret om 3 årstal: 1436, da den første fæstning i Malmø blev bygget på stedet – og senere ødelagt. 1537, da fæstningen blev genopført – for så at blive ødelagt af brand i 1870. Og så 1937, da ”Slottsholmen” blev genopbygget. Bygningerne har været fæstning, slot, fængsel og er nu hjemsted for et flot museum – eller rettere flere museer.

På Stadsmuseet får I et fascinerende indblik i Malmø og omegns historie. Malmö Konstmuseum har den største samling i Sverige af nordisk kunst fra det 20. århundrede, og Naturhistoriska Museum er kendt for dets fantastiske akvarium og udstoppede dyr. Og for de teknisk interesserede er der både sporvogne, jetjagere, en ægte ubåd og masser af videnskabelige eksperimenter, der bare venter på at blive oplevet i Teknikens och Sjöfartens Hus.

Et af de museer i Malmø, der ikke ligger på Malmöhus Slott, er Malmø Konsthall i Sankt Johannesgatan. Det fine galleri er bestemt værd at besøge; ja, selv uden kunst ville stedets brug af lyset og rummene være besøget værd. Men her er masser af kunst; en permanent udstilling af moderne billedkunst og med en klar international vinkel på de skiftende udstillinger. I det største udstillingsrum præsenteres kunstværker, bl.a. Schyll samlingen, på absolut fornemmeste vis.

I kan få mere at vide om museer og historiske seværdigheder i Malmø her.

Kunst og kultur i Malmø

I Malmø er der ikke langt mellem de kunstneriske oplevelser. Et stort antal museer, gallerier og kunstbutikker har en overflod af smukke interessante værker og genstande, du kan begejstres eller forundres over.

Hovedside