Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Röhsska museum in Gothenburg
Foto: Hendrik Zeitler

Rejsetips

Museet Röhsska i vestkystbyen Göteborg

Design omgiver os alle og påvirker vores dagligdag. Göteborgs museum Röhsska centrerer sig om mennesker og perspektiver med særligt fokus på de mange forskellige koncepter inden for design, håndværk og samfundet generelt.

Siden åbningen i 1916 har museet Röhsska været anerkendt som Sveriges førende museum for design og kunsthåndværk, der gør hverdagsting mere behagelige for øjet ved hjælp af dekoration og design. Den permanente samling omfatter over 50.000 genstande, fra nutidige kunstgenstande til asiatisk keramik, der kan dateres tilbage til 2500 f.Kr. Besøgende vil opleve kreative udtryk, stilarter, mode og kunstneriske koncepter for design i dets mange forskellige former.

Hertil kommer, at museet regelmæssigt har midlertidige udstillinger med anerkendte svenske og internationale kunstnere og designere, som repræsenterer både eksperimentende såvel som traditionelt design.

Den aktuelle udstilling Ocean Plastics takler det skræmmende perspektiv, at vores have i år 2050 vil indeholde mere plastik end fisk. En ny generation af designere kommer med forslag til innovative metoder til at rydde op i Jordens livsnødvendige have. Den omfattende udstilling strækker sig over to etager i museet og viser menneskehedens påvirkning på havene og mulige løsninger.

Gavebutikken tilbyder varer og souvenirs med tilknytning til de forskellige samlinger, og caféen er ideel til en let bid mad og en kop te eller kaffe. Röhsska-museet ligger et stenkast fra hovedgaden Kungsportsavenyn og er et must, når du besøger Göteborg.