Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Exterior of Nationalmuseum, Stockholm
Foto: Hans Thorwid/Nationalmuseum

Aktiviteter

Nationalmuseum i Stockholm

Kronjuvelen blandt Sveriges kunstmuseer er det ikoniske Nationalmuseum i hovedstaden Stockholm. Siden grundlæggelsen i 1866 har det tjent som en førende lokalitet for mesterværker inden for maleri, skulptur, kunst og design fra 1500-tallet til 1900-tallet.

Ud over den omfattende permanente samling har Nationalmuseum regelmæssige midlertidige udstillinger med store kunstnere fra hele verden. 


I øjeblikket har museet en udstilling, der reflekterer over 1989 – det begivenhedsrige år med Berlinmurens fald, sammenbruddet af Sydafrikas apartheidstyre og den historiske demonstration på Den Himmelske Freds Plads i Kina. 


Nationalmuseum er en historisk bygning med udsigt over vandet og en fantastisk udsigt til det kongelige slot. Museet genåbnede i 2018 efter fem år med renoveringsarbejde og byder på det bedste af klassisk arkitektur kombineret med moderne bekvemmeligheder.


Sørg for at prøve restauranten under dit besøg. Den nydesignede restaurant har udsmykning, der er skabt af nogle af Sveriges mest kendte indretningsarkitekter. Menuen er komponeret af Fredrik Eriksson, en af Sveriges bedste kokke og restauratører, der er berømt for sin personlige stil, der kombinerer svenske kulinariske traditioner med det franske køkken. Han er også gastronomisk rådgiver for den årlige Nobel-banket, som afholdes på Stockholms rådhus