Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vandring i bjergene i Abisko Nationalpark
Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Natur og friluftsliv

Sveriges fantastiske natur ligger klar til at blive udforsket, og vil helt sikkert byde på imponerende overraskelser og oplevelser. De opdyrkede og åbne områder, som umiddelbart møder én ved ankomsten til Skåne, afløses snart af skov - først løvskoven og siden de store sammenhængende nåleskove.

På Gotland i Østersøen rejser dramatiske kalkstensklipper sig fra havet, mens skærgårdenes hundredvis af ubeboede øer ved Stockholm og Gøteborg på vestkysten indbyder til svømning, fredfyldte sejlture og camping-hygge om sommeren.

Rejser man nordpå – forbi de store søer i det centrale Sverige – finder man endnu flere søer, samt brusende elve og enorme nåle- og birketræsskove. Efterhånden bliver der længere og længere mellem de små landsbyer og spor af civilisation, mens naturen helt tager over. Landskabet bliver stadigt mere dramatisk, storslået og barskt, mens frodige bakker gradvist afløses af fjeldene. Endelig, hvis I når så langt som til polarcirklen, vil I opdage, at nu er kreaturerne blevet afløst af rensdyr.