Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Alpacka & Älg Ekofarm, Skåne
Foto: Alpacka & Älg Ekofarm

Aktiviteter

Natursjov for familien

Det nordøstlige Skåne er et skatkammer af oplevelser for familien. Her kan du både gå på opdagelse i naturens forunderlige verden, dykke ned i forhistoriske fossiler, klappe en dunblød alpaca – og hvorfor ikke tage på tidsrejse til middelalderen og opleve en rigtig ridderturnering?


Til alle dyreglade børn

På Alpaka & Älg Ekofarm kan alle dyreglade børn virkelig få deres lyst styret. På gården er der mange forskellige slags dyr, som man kan klappe, røre ved og lære mere om. Og hvis man gerne vil ud i skoven en tur, kan man tage en af gårdens alpakaer med – de vil nemlig rigtig trækkes rundt på en lille gåtur. Og har du lyst til at prøve at ride på hest, kan du tage en tur på en islænder i den skønne natur omkring Hovdala slot med Brönne-islændere, hvor en kaffepause ved søen er et dejligt indslag på turen. Børn fra 3-12 år, som ikke er vant til at ride, kan få en skøn hesteoplevelse på Idyllens ponyskole. Her rider man på søde, rolige ponyer gennem smukke bøgeskove og granskove, mens mor og far går ved siden af.  

Bliv dinosaurjæger for en dag

For 80 millioner år siden, da der stadig vandrede dinosaurer rundt på jorden, svømmede der gigantiske havdyr rundt i det store hav, hvor Bromölla ligger i dag. Derfor kan man nu finde deres skeletter og andre havdyr i den jord, vi går på. Det kan være svært at finde fossiler fra dyr, der levede for mange millioner år side – men ikke i Bromölla. Det er det sted i Sverige, hvor fossilerne ligger tættest pakket, og det eneste sted, hvor du kan komme ud på guidede ture med en fossilekspert, der kan hjælpe dig med at bestemme, hvad det er, du har fundet.

Tykarpsgrotten

Gå under jorden, og oplev Tykarpsgrottens magiske verden! Med sine smukke klippesale og lange labyrinter er grotten som hentet ud af en eventyrverden. Her, 11 meter under jorden, har man indspillet flere scener fra filmen Ronja Røverdatter. Om vinteren går mange flagermus i dvale i grotten. Og vidste du, at du i sommernatten kan støde på nogle af de mange flagermusarter, som holder til her – hele 16 ud af de i alt 19 arter, der findes i Sverige, kan opleves i området omkring Hovdala og Ignaberga. Tag med på en flagermus-safari, hvor du kan lære mere om dette spændende dyr!


Dyremarked

I Hästveda, nord for Hässleholm, lokkes årligt flere tusinde besøgende til det traditionelle familiemarked, der går helt tilbage til 1870'erne. Markedet er blevet kendt for at være ét af få i Skåne, som også har et dyremarked. I 2018 afholdes markedet fra den 11.-12. juli.

Ridderturnering og middelaldermarked

Hovdala Slot indbyder hvert år til en rejse tilbage i tiden, som afholdes fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien. Her i de unikke og smukke omgivelser afholdes der årligt det store middelaldermarked. Begge dage er programmet pakket med spændende aktiviteter. Oplev bueskytter til hest og 40 ridderekvipager fra hele landet kæmpe om æren at kunne kalde sig Sveriges bedste ridder. Der er også masser af sjove aktiviteter for store og små. Prøv fx at skyde med bue og pil, og lær om fine, gamle håndværk. På gårdspladsen vil der være marked, underholdning og god mad. Nyd et ægte middelaldermåltid, lyt til musikken, og se de spændende gøglere og troldkarle. Tag med til årets familieevent i Skåne! 

Leg på Hovdala

I haven på Hovdala Slott kan du låne forskellige udendørsspil for hele familien. Børnene kan også tage på med på ”hattjakten” i parken, som er en kombineret skattejagt og bogstavleg.

På Hovdala Naturområde og Vandringscentrum kan du låne en opdagelsestaske med kikkert, lup, opslagsbøger og sommerfuglenet – så er det bare om at gå på opdagelse i naturen. Måske bliver du familiens ekspert i blomster og insekter?

Modeltog

Modeltogbanen i Hässleholm byder på teknisk finurlighed og nostalgi fra 60’ernes Hässleholm. Modelbanen er bygget i størrelsesforholdet 1:87, og skinnerne, som de små tog kører på, er ca. 1 km lange og snor sig igennem både kendte og ukendte miljøer – noget, der imponerer og begejstrer de fleste.


Naturum vattenriket

Naturum Vattenriket i Kristianstad ligger midt i naturen, men alligevel kun et par minutters gang fra togstationen og centrum. Vattenriket er et fredet naturområde med mange søer, åer og vådområder med et fantastisk rigt fugleliv og udrydningstruede fiskearter. På Vattenrikets besøgscenter Naturum kan du udforske udstillingen, se på fisk i akvariet, spejde efter dyr og meget mere. På førstesalen er der café og restaurant, hvor du kan nyde god mad og kaffe med udsigt over den idylliske Naturumsø. Tag også med på rejse med Opteryx over og under vandoverfladen. Opteryx er en helt speciel opfindelse, der ved hjælp af film og animeringer, lyd og ikke mindst bevægelser bringer dig helt tæt på Vattenriket – en oplevelse ud over det sædvanlige!