Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Leopard i Nordens Ark i Vestsverige
Foto: Tom Svensson

Aktiviteter

Nordens Ark

I dyreparken Nordens Ark, som er en park for truede dyrearter i de nordiske lande, kan du opleve mange forskellige dyr. Blandt andet findes her både krybdyr, leoparder, pandaer, fugler og - som én af de største attraktioner - de 300 kilo tunge Amur-tigre fra Kina og Sibirien.


Nordens Ark, som er beliggende længst inde i skærgården i Åbyfjorden i det smukke Bohuslän, er en dyrepark der arbejder for at øge kendskabet til Nordens truede dyrearter dyreparken, og som samtidig indgår i det internationale avlssamarbejde for at beskytte og bevare truede bestande i det fri.

I parken kan du opleve omkring 80 truede dyrearter, og et besøg her er en unik mulighed for at alle i familien kan opleve dyr som sneleopard, ulv, tiger, los og flere gamle nordiske husdyrracer på nærmeste hold. Alt sammen i et storslået miljø, hvor dyrene så vidt muligt lever på deres egne betingelser. Efter en lang og oplevelsesrig dag kan I for eksempel nyde en lækker middag i restauranten og måske overnatte på Nordens Ark Hotel.


Alle kan lære noget

Nordens Ark er en privat forening, der gennem sit virke har til formål at arbejde for at fremme avlssamarbejde og generelt internationalt samarbejde for at beskytte bestandene af de mange smukke vilde dyrearter i nordiske lande. Som en vigtig del af indsatsen indgår oplysningsarbejde og interaktion med publikum og den brede offentlighed.

Børn og unge har ved Nordens Ark unikke muligheder for, først og fremmest, at opdage og forstå skønheden i den nordiske naturs biologiske mangforholdighed og storslåede skønhed. Nordens Ark arbejder ikke kun for at informere parkens mange besøgende gæster, men tilbyder også diverse kurser og gruppebesøg for skoler og andre sammenslutninger. Nordens Ark indgår endda i aktivt samarbejde med masser af undervisningsinstitutioner lige fra grundskolen og op til universitetsniveau. For eksempel er dele af undervisningerne indenfor to universitetsuddannelser, Ranger-programmet, samt kandidatprogrammet for etologi og dyrebeskyttlse henlagt til netop Nordens Ark.

Foruden alle de sjove oplevelser og muligheden for, som besøgende, blot at komme tæt på de mange imponerende og smukke dyr, spiller Nordens Ark altså en vigtig og aktiv rolle i at beskytte Nordens vilde dyreliv og økosystemer. På stedet er der også gode faciliteter for afholdelse af konferencer, møder, eller alle mulige andre typer af arrangementer – alt kan skræddersys til netop dine behov, så kontakt Nordens Ark direkte med eventuelle forespørgsler.

Nordens Ark er en oplevelse for alle – store som små – og for de voksne!

Vestsverige

Vestsverige er rig på steder, hvor du kan finde ro og lade op. Tag på kajaktur til en af de mange små skærgårdsøer og nyd roen. Du kan også tage cyklen med på bådrundfart og hoppe fra den ene ø til den anden. Mulighederne er mange, hvis du er vil med aktiv ferie. Er du mere til storbypulsen, lækker mad og shopping, så tag et smut til Gøteborg. Her finder du flere Michelin-restauranter, spændende kultur og ikke mindst Nordens største forlystelsespark Liseberg!

Hovedside