Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Camping ved søen, Skåne
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Destination

Nordøstskåne

Her kan du leve som Robinson Crusoe på en øde ø og vandre i dagevis i vildmarken eller tage på safari, sejle i kano og gå under jorden. Desuden er her milevide sandstrande.

Lev livet udendørs

Nordøstre Skåne er en drøm for aktive friluftsmennesker. De store vidder med mørke skove og dybe søer lokker med sit rige dyre- og fugleliv til ekspeditioner og udflugter. Tag cyklen, lej en kano eller brug benene og udforsk den urørte natur med historiske miljøer og mindesmærker. Prøv også en af de smukke vandrestier i Hovdalas natur, som tilbyder mange kombinationer af hel-og halvdages vandringer. Vandreruten Hovdalaleden giver med sine 55 kilometer mulighed for at opleve en vandretur over flere dage.

i
Foto: Jens Christian
Hovdala Hiking Festival.
Foto: Jens Christian

Kristianstad og vandriget

For cirka 400 år siden opførte Kong Christian d. 4. fæstningsbyen Kristianstad som værn mod svenskerne. Byen bærer stadig tydeligt præg af sin danske fortid med mange mindesmærker og frem for alt kirken Heliga Trefaldighets Kyrka. Byens parallelle gader gør det nemt at finde rundt, og der er mange små butikker med lokalt kunsthåndværk og specielle sager. Desuden er der museer, kunsthal og et Naturum med udstilling om Kristianstads vandrige, et 35 km langt naturområde ved Helge Å gennem strandenge, sumpe og søer. 

i
Foto: Sven Persson/skane.com
Naturområdet Vattenriket i Skåne.
Foto: Sven Persson/skane.com

Uforglemmelige oplevelser

Du kan vandre med alpaca får og få ro i sindet sammen med de fredelige dyr. Eller besøge Tykarpsgrottens magiske verden, 12 meter under jorden. Den gamle kalkstensmine ved Hässleholm er en yndet sovesal for flere arter flagermus i vinterhalvåret. Wanås slot, kunsthal og skulpturpark byder på kunstværker i verdensklasse, og er spændende både for børn og voksne. Følg sporet af snaphanerne, som kæmpede bravt ved Göinge eller tag til det lille idylliske fiskerleje Åhus. Oplev Ivosjøen med 40 ubeboede øer, hvor du kan slå lejr og være helt i fred. 

i
Foto: Mickael Tannus
Kanotur på søen Ivösjön.
Foto: Mickael Tannus