Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vinterhytte ved ishotellet i Jukkasjärvi
Foto: Asaf Kliger/imagebank.sweden.se

Destination

Nordsverige

Nordsverige, inklusiv det storslåede og vidtstrakte Lapland, er helt unikt. Tænk bare på: Hvor ellers kan I bo på et Ishotel?

Hvor ellers i verden kan I sidde rundt om lejrbålet sammen med samisk guide, mens I udveksler historier om dagens eventyr med hundeslæde og smager på lokale delikatesser? Eller bare stirre målløst på Nordlyset på observationsstationen, Aurora Sky Station.

Glæd jer til at prøve at fiske med flue efter kæmpestore laks eller arktiske fjeldørreder under sommerens midnatssol, eller til at snøre vandrestøvlerne og prøvekræfter med den verdensberømte vandrerute Kungsleden.

Byerne Luleå og Kiruna, begge to nord for polarcirklen, er de sidste to større poster med civilisation, moderne faciliteter og komfort - kun nogle få minutter fra noget nær den sidste ødemark i Europa.

I kan opleve Nordsverige på en helt særlig måde ved at tage Inlandsbanan fra Kristinehamn i Värmland til Gällivare i Lapland. Turen kan gøres på 2 dage, men de fleste bruger flere dage på oplevelsen. Vælg f.eks. en af de 9 ”Tog+Hotel” pakkerejser med tog, hotel og aktiviteter eller rejs på helt egen hånd med Inlandsbane-kortet. Undervejs gør toget stop ved de mange spændende attraktioner og til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter.

Der er ganske enkelt ingen andre steder som Nordsverige og Lapland.