Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vandring i Lapland i Sverige
Foto: Carl-Johan Utsi/imagebank.sweden.se

Destination

Nordsverige

Nordsverige, inklusiv det storslåede og vidtstrakte Lapland, er et unikt paradis for aktive livsnydere. Her kan du fiske efter kæmpestore laks under sommerens midnatssol, eller snøre vandrestøvlerne og prøve kræfter med den verdensberømte vandrerute Kungsleden. Der er gangske enkelt ingen andre steder som Nordsverige!

Europas sidste ødemark

Helt oppe i det nordsvenske Lapland strækker vandreruten Kungsleden sig fra Abisko nationalpark næsten 400 kilometer til Hemavan og er mange vandreres ubetingede drømmerute! Her kan I opleve vilde bjerglandskaber, strømmende åer, brusende elve og bjergsletter omgivet af høje tinder. Lapland rummer et netværk af fantastiske – og vilde – nationalparker, inklusiv Sarek og Abisko, der er anerkendt som UNESCO verdensnaturarv under navnet Laponia

i
Foto: Michael Jönsson/Scandinav Bildbyrå/imagebank.sweden.se
Vandring langs Kungsleden.
Foto: Michael Jönsson/Scandinav Bildbyrå/imagebank.sweden.se

Anderledes overnatning

Nordsverige er også stedet, hvor I kan tjekke ind på det verdensberømte Ishotellet. Her får I maden serveret med tallerkener af is, drikker af isglas og sover i minus 5 grader på hotellet. I kan også vælge at bo på Trähotellet, der - helt rigtigt - er bygget op i trætoppene i Harads nær Luleå. Hotellet består af en samling luksushuse, bygget af træ oppe i træerne, med så eksotiske navne som ”UFO”, ”Værelse med udsigt”, ”Spejlterningen”, ”Træsaunaen” og – selvfølgelig – ”Fuglereden”.

A bar made out of ice in a room made out of ice, with stairs at the back.
i
Foto: Asaf Kliger/Icehotel/imagebank.sweden.se
Ishotellets bar.
Foto: Asaf Kliger/Icehotel/imagebank.sweden.se

Oplev Nordsverige med Inlandsbanan

I kan opleve Nordsverige på en helt særlig måde ved at tage Inlandsbanan fra Kristinehamn i Värmland til Gällivare i Lapland. Turen kan gøres på to dage, men de fleste bruger flere dage på oplevelsen. Vælg for eksempel en af de 9 ”Tog+Hotel” pakkerejser med tog, hotel og aktiviteter eller rejs på helt egen hånd med Inlandsbane-kortet. Undervejs gør toget stop ved de mange spændende attraktioner og til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter.

A train passing through a landscape of fields, forests, water and mountains.
i
Foto: Håkan Wike
Inlandsbanan.
Foto: Håkan Wike