Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Alpint skiløb i Ulricehamn, Vestsverige
Foto: Göran Assner

Overblik

Nyd en forlænget weekend på ski i Sverige

Sverige er den oplagte destination for weekendski: Kun få timers kørsel fra Danmark ligger de sneklædte pister og venter. Men på trods af den lille afstand byder Sverige på noget helt andet, end du er vant til i Danmark. Her er masser af ski-aktiviteter, der tilbyder mange timers sjov – uanset om du rejser med kæresten, børnene eller vennerne.

Sverige har et kæmpe udbud af skisportssteder. Faktisk findes der mere end 200, og det betyder, at der også findes noget til dig, som bare vil afsted på en skiweekend. Selvom du aldrig har stået på ski før, eller hvis du er født med ski på fødderne, så finder du nemt et skisportssted, som passer til dit niveau.

På en forlænget weekend på ski i Sverige kan du både nyde adrenalinen, der suser gennem kroppen, når du er på vej ned ad en bakke med alt for mange kilometer i timen. Du kan stå på toppen af bakken og nyde den fantastiske udsigt, der omgiver dig fra alle sider, inden du sætter kurs mod bunden. Kryb sammen under tæppet om aftenen med en kop varm kakao, mens ilden buldrer i pejsen. Det kan være svært at nøjes med en forlænget skiweekend, men heldigvis kan du nå at opleve en masse på den tid, I er her – og ellers kan du jo altid komme tilbage. Det gælder uanset om du bare vil hygge, opleve Sveriges fantastiske natur, eller bare stå på ski hele dagen lang.

Der findes mange gode destinationer til weekendski, og vi har listet nogle af de bedste herunder. Det er bare at vælge det rette til dig, pakke kufferten og komme af sted. Alle har brug for en forlænget weekend med masser af muligheder for selvforkælelse og ski i lange baner.