Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Nytårsfejring
Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Nytår på ski i Sverige

Kunne du tænke dig at prøve noget anderledes mellem jul og nytår 2017/2018? Tag på skiferie i uge 52 og hold nytår i Sverige med dine venner, kæresten eller familien og børnene.

Nyd magien på nytårsski i uge 52

Der er både nyfalden sne og fantastisk stemning, hvis du vælger at fejre nytår i sverige på en skiferie. Vælger du at holde nytår på ski i sverige, kan du blandt andet opleve en helt storslået natur krydret med en masse julemagi. Nordlys, flotte små øer og en spændende vildmark er blot noget af det, der kendetegner sveriges natur. Sverige er et oplagt land at gå på opdagelse i og nyde den naturlige og totale stilhed midt ude i naturen.

Et oplagt sted for skiferie over nytår

Sverige er på mange måder oplagt for en skiferie, og det er uanset, om du kører selv eller vælger en løsning med tog, bus eller fly. Sverige er dejligt tæt på danmark og et slaraffenland for alle skientusiaster. Der er mere end 200 skisportssteder i sverige, og selv hvis du skulle blive træt af at stå på ski, så findes der masser af aktiviteter lige uden for døren.


Herunder har vi samlet nogle af de destinationer, der sætter alle sejl ind for at fejre nytåret med manér sammen med deres gæster. Der er noget for enhver smag, og det gælder bare om at finde det sted, der passer bedst til dig, kæresten, familien og vennerne. Har du en drøm om at springe champagnen i et andet land? Hop ind i år 2018 med ski på fødderne i det gnistrende hvide landskab og mærk adrenalinen, når du suser ned ad de høje bakker. Glæd dig til et aktivt og hyggeligt nytårsophold i sverige!

Idre fjäll

Det populære skisportssted, Idre Fjäll, gør altid meget ud af at skabe de festligste rammer til nytår. Her byder de på discobowling, afterski med liveband og et smukt fakkelslalomparade tæt på midnat samt et fortryllende fyrværkeri, der kan ses over det sneklædte landskab. Idre Fjäll har mange forskellige restauranter, der alle tilbyder lækre nytårsmiddage, fx en overdådig 5-retters menu eller nytårsfondue med forskellige slags lokalt kød som ren, elg og okse. På nytårsdag bliver man som gæst forkælet med nytårsbrunch og pizzabuffet til de små.

Branäs

I børnefamiliernes foretrukne skisportssted, Branäs, gør de en dyd ud af at afholde et festligt og hyggeligt nytår for hele familien. Her kan man booke bord i restauranten, der serverer en lækker tre-retters menu, og det er også muligt både at få en børnemenu og vegetarmenu. Med booking af bordet medfølger også en gratis entré til en natklub senere, hvor man kan danse og fejre det nye år til ud på natten. Det er også muligt at købe éntre til natklubben uden at booke bord i restauranten.

Kläppen

Her er der både noget for store og små. I Kläppen bliver nytåret fejret med et smukt, storstilet nytårsfyrværkeri over det hvide landskab, ligesom man kan opleve en klassisk, lang fakkelslalom, der løber gennem området i mørket. Samtlige restauranter arrangerer lækre nytårsmiddage med forskellige temaer. For børnene er det også en fest at fejre nytåret i Kläppen, her kan de være med til skattejagt, Trolle-cup og Trolle-disco, og så har de deres eget børnefyrværkeri som et supplement til det store.

Åre

I det smukke nordlige Åre begynder festlighederne allerede et par dage før selve nytårsaften. Her bliver der arrangeret flere nytårsslalomer, hvor hele familien kan være med. Derudover er der ”Valles Skiparade” for de mindste, hvor der bliver uddelt lysdioder til at skabe et flot lysspil ned ad bakken. Dagene op til nytårsaften er der også Valles Afterski for de mindste med grillpølser og varme drikke at lune sig på. På selve nytårsaften afholdes der ”Nytårs session”, hvor alle uanset alder kan deltage i konkurrencen. Når alle er kommet ovenpå efter festlighederne, bliver der afholdt kælkeræs for hele familien den 1. januar for at slutte ferien af med manér. 

Björkliden

I det smukke Björkliden står det på fortryllende skiløb, hvor man, hvis man er heldig, kan opleve nordlys og komme helt tæt på naturen. Udover skitøj er det også en god idé at pakke festtøjet, da der nytårsaften bliver afholdt en overdådig festmiddag i Restaurant Lapporten med velkomstdrink og appetizers efterfulgt af en 3-retters menu. Ved midnatstid kan man opleve det smukke nytårsfyrværkeri, der udsmykker det fantastiske landskab. Når man befinder sig i Björkliden, skal man også prøve en helt særlig nytårstradition, her skaber man nemlig sin egen nytårskrone af tin. Det gør man ved at smelte et stykke tin, hælde det i koldt vand eller sne, og i løbet af natten tager den form, der kan være med til at fortælle, hvad fremtiden vil bringe.

Skövde - billingen

I Skövde - Billingen er der flere spændende hoteller at holde nytår på. På Knistad Herrgård er der kræset for indendørshyggen med karbad og badstue, hvor varmen og roen kan indfinde sig. Når velværet er på plads, serveres en middag med delikatesser, naturligvis ledsaget af champagne. Nytårsaften byder her også på levende musik og dans, og gæsterne plejer at nyde en svingom til ud på de lyse timer. Men der er også andre muligheder for nytårsindkvartering i Skövde/Billingen, bl.a. på Scandic Billingen, som også tilbyder en herlig nytårsmiddag efter endt dag på løjperne. Skal man se det hele lidt fra oven, bør man booke sig ind på First Hotel Billingehus, hvor nytårsfyrværkeriet i området kan nydes i noget nær fugleperspektiv.