Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Aftenski i Trillevallen i Jämtland
Foto: Mats Lind

Rejsetips

Nytår på ski i Sverige

Kunne du tænke dig en anderledes nytårsaften? Så tag på skiferie i uge 52 og hold nytår i Sverige med dine venner, kæreste eller familien.


Nyd magien på nytårsski i uge 52

Der er både nyfalden sne og fantastisk stemning, hvis du vælger at fejre nytår i Sverige på ski. Her kan du blandt andet opleve en helt storslået natur krydret med en masse julemagi. 

Et oplagt sted for skiferie over nytår

Sverige er på mange måder oplagt for en skiferie, og det er uanset, om du kører selv eller vælger en løsning med tog, bus eller fly. Sverige er dejligt tæt på Danmark og et slaraffenland for alle skientusiaster. Der er mere end 200 skisportssteder i Sverige, og selv hvis du skulle blive træt af at stå på ski, så findes der masser af aktiviteter lige uden for døren.


Herunder har vi samlet nogle af de destinationer, der sætter alle sejl ind for at fejre nytåret med manér sammen med deres gæster. Der er noget for enhver smag, og det gælder bare om at finde det sted, der passer bedst til dig, kæresten, familien eller vennerne. Har du en drøm om at springe champagnen i et andet land? Hop ind i det nye år med ski på fødderne i det gnistrende hvide landskab og mærk adrenalinen, når du suser ned ad de høje bakker. Glæd dig til et aktivt og hyggeligt nytårsophold i Sverige!

Ski i Vestsverige 

Har du lyst til et spontant ski-getaway i juleferien, så behøver du ikke at køre længere end 4 timer for at stå på ski i Vestsverige. Såfremt at vejret er til det (du kan holde dig orienteret på sneforhold og åbningstider på destinationernes egne hjemmesider), åbner mange af regionens destinationer for skisæsonen allerede mellem jul og nytår. Prøv f.eks. Ulricehamn, der med 8 pister og gode skiaktiviteter er et af Sydsveriges bedste og mest populære sted for vintersport. Du kan også fejre nytåret i Billingen i Skövde, hvor områdets hoteller byder på herlige nytårsmiddage med levende musik og dans. 

Idre Fjäll

Det populære skisportssted Idre Fjäll i Dalarna gør altid meget ud af at skabe festlige rammer til nytår. Udover et fortryllende fyrværkeri, der kan ses over det sneklædte landskab, byder destinationen på forskellige festlige events. Destinationens restauranter tilbyder alle lækre nytårsmiddage, hvor du blandt andet kan smage på forskelligt slags lokalt kød såsom ren, elg og okse. På nytårsdag kan du lade dig forkæle med nytårsbrunch og pizzabuffet til de små. 

Kläppen

I Kläppen er der både noget for store og små. Her bliver nytåret fejret med et smukt, storstilet nytårsfyrværkeri over det hvide landskab, ligesom man kan opleve en klassisk, lang fakkelslalom, der løber gennem området i mørket. Samtlige restauranter arrangerer lækre nytårsmiddage med forskellige temaer, og maskotterne Trolle og Trolla står for underholdningen af familiens mindste. Læs mere om nytår på Kläppen her.

Lofsdalen

Smukke Lofsdalen i Härjedalen sætter traditionen tro trumf på nytårsfejringen. Destinationen er berømt for at arrangere et spektakulært nytårsfyrværkeri, men også andre aktiviteter lokker besøgende til hvert år. Tag for eksempel på hundeslædetur med den evigt smukke Siberian Husky-hund, der har masser af energi og løbelyst til vilde slædeture i den nyfaldne sne. Her er også masser af aktiviteter for familiens mindste, heriblandt after ski for børn, juleværksted, skattejagt, familieaftener og meget mere. Læs mere om nytår i Lofsdalen her.

Branäs

I børnefamiliernes foretrukne skisportssted Branäs gør de en dyd ud af at afholde et festligt og hyggeligt nytår for hele familien. Destinationens restauranter serverer velsmagende nytårsretter inkl. børnemenu og vegetarmenu. Du kan fortsætte festen i natklubben, hvor du kan danse og fejre det nye år natten lang.

Orsa Grönklitt

I smukke Orsa Grönklitt er der masser af nytårsaktiviteter for hele familien. Området er bl.a. kendt for sin enestående rovdyrpark, der naturligvis holder åbent mellem jul og nytår. Her kan du opleve nogle af den nordlige halvkugles største rovdyr såsom den brune bjørn, ulve, løver og isbjørne. Parken ligger lige ved siden af Orsa Grönklitts pister og er med sine 325.000 kvadratmeter Europas største. Du kan også komme på snescootersafari eller køre med hundeslæde for at blive klar til det nye år. Nytårsaften byder områdets restauranter på lækre nytårsmenuer og -fester, men husk tilmelding forinden. Læs mere om nytår i Orsa Grönklitt her.