Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Picnic på Marstrand i Bohuslän
Foto: Roger Borgelid / Westsweden.com

Overblik

Øhop i Vestsverige

Øhop i den vestsvenske skærgård er ren idyl og bliver mere og mere populært. At hoppe fra den ene fine ø til den næste, opleve det stille øliv med hyggelige gåture, spise på lækre restauranter med friske fisk og skaldyr og få sjove historier fra de lokale er oppe i tiden.


Oplev de lokale perler i Vestsverige med en øhop-ferie. Turistkontoret i Vestsverige har lanceret et online værktøj hvor du kan planlægge dit øhop - det gør det nemt for alle, der drømmer om at rejse ud på de mange øer i den vestsvenske skærgård. Portalen viser alle de færgeruter, der trafikerer øerne, foreslår øhop-ruter, peger på indkvarteringsmuligheder i skærgården, etc.

Herudover giver portalen anbefalinger til konkrete 2- og 3-dages bådture, man kan lade sig inspirere af som fx Uddevallaturen, hvor skærgårdsbådene tager gæster rundt i Uddevalla, Gunnars Båtturer mellem Marstrand, Åstol, Dyrön og Tjörn eller bådture mellem Marstrand og Käringtön.


Pittoreske fiskerlejer

Den vestsvenske skærgård strækker sig fra Gøteborg og op til den norske grænse. Langs Bohusläns kyst ligger pittoreske fiskerlejer som perler på en snor samt små og store øer, smukke holme og ikoniske skær ud for kysten. Det er et idyllisk paradis for alle, der godt kan lide bølgeskvulp på ferien og aktiviteter som sælsafari og fisk-dine-egne-skaldyr.

Den nye øhop-portal giver samlet set et godt overblik over følgende:

  • De færge- og bådselskaber, der trafikerer Bohuslän-kysten
  • Sejlplaner, så man kan se, hvornår færger og både sejler, både hvad angår sæson og afgangstidspunkter
  • Det fremgår også, om man må have cykel med ombord på færger og både
  • Gode øhop-ruter og turforslag fra Vrångö i syd til Strömstad i nord
  • Herudover er der mange fine indkvarteringssteder, som anbefales

Smuk natur og velsmagende fisk

Nyhedskanalen CNN Rejser har tidligere annonceret, at Bohuslän rangerer som verdens syvende smukkeste naturområde. Og Bohuslän er da også verdensberømt for de velsmagende friske fisk og ikke mindst skaldyrene. Kosterhavets maritime nationalpark, et 450 km2 stort maritimt område, hvor livet under havoverfladen er fredet, er noget af det, man kan opleve på en øhop-ferie. Øhop-portalen er både velegnet til lystsejlere, der selv sætter kompasnålen, til feriegæster, som vil holde øhop-ferie i området, eller til dem, der sværger til transport i kano eller kajak.

Prøv selv online værktøjet til at planlægge din øhop-ferie i Vestsverige.

Natur og friluftsliv i Vestsverige

Oplev Vestsverige til fods, på cykel eller til søs - regionen er et absolut paradis for alle aktive livsnydere.

Hovedside