Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Det svenske flag
Foto: Carolina Romare/imagebank.sweden.se

Fakta

Om Sverige

Vil du gerne vide noget om de svenske helligdage, svensk valuta eller hvordan du kommer rundt i Sverige? Vi har samlet en bred vifte af praktiske informationer, som kan hjælpe dig videre, enten til din ferie i Sverige eller til at få mere viden om landet.

Svenske helligedage

Planlægger du en shoppetur til Sverige? Eller ønsker du at besøge nogle af de svenske museer? Sverige byder på masser af oplevelser og sjove aktiviteter året rundt, men inden du pakker tasken og tager et smut til Sverige, er det en god idé at orientere sig om de svenske lukkedage. De fleste butikker, banker, museer og restauranter holder nemlig enten lukket eller anvender søndags-åbningstider på de nationale helligdage i Sverige. Resten af året gælder de generelle åbningstider.

i
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
Midsommer er en af de mest fejrede helligdage i Sverige.
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Transport til og i Sverige

Er du ved at planlægge rejsen til Sverige, men er du i tvivl om, hvordan du bedst kommer til og rundt i det svenske landskab? Sverige har et hav af forskellige transportmuligheder, uanset om du ønsker at besøge storbyer eller mindre og mere afsides destinationer. Med tog til Sverige kan du nemt og hurtigt tage på ferie eller blot nyde en enkelt dag på den anden side af Øresund. Du kan også benytte bustransport i Sverige, som er en både billig og effektiv måde at rejse på, og så er der direkte forbindelser fra Danmark til flere svenske destinationer. Ønsker du at rejse og samtidig opleve den svenske natur fra havet, kan du med fordel prøve øhop i Vestsverige. Her har du rig mulighed for at opleve den berømte skærgård, samtidig med at du kommer fra a til b. 

i
Foto: Beatrice Törnros
Øhop i den vestsvenske skærgård.
Foto: Beatrice Törnros

Svenske traditioner

Er du nysgerrig på de svenske traditioner? Vores naboland har masser af hyggelige og festlige traditioner såsom Midsommer traditionen med majstang og smukke blomsterkranse, eller krebsegildet i sensommeren med smagfulde krebs fra de svenske søer. Nogle traditioner ligner de danske, men har et svensk tvist, som eksemplevis Morten Gås, den svenske version af Mortens aften, samt Lucia-dagen som fejres med Lucia-brød og er en ganske særlig dag i Sverige. 


i
Foto: Carolina Romare/imagebank.sweden.se
The crayfish party, at which people gather to eat, drink and be merry, is a typically Swedish festivity marking the end of the summer.
Foto: Carolina Romare/imagebank.sweden.se