Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Sarah in the Green på kanotur i Småland
Foto: Sarah Green

Rejsetips

Oplev Smålands skønne natur med Sarah in the Green

Rejsebloggeren Sarah in the Green er blevet fuldstændig betaget af Sveriges smukke natur med endeløse skove, utallige søer og dramatiske klipper. Vi har inviteret Sarah med til Småland for at opleve denne meget idylliske region af Sverige. Og ja, det kom der mange nærmest ikoniske postkortbilleder ud af. Sarah in the Green blogger om rejser med udgangspunkt i den natur, hun fanger gennem objektivet på sit kamera. Her får du seks af hendes bedste rejsetips til småland.

Magisk overnatning på en øde ø

Nærmest som en barndomsdrøm, der går i opfyldelse: En lillebitte hytte på en ligeså lille ø, hvor der ikke er andre mennesker. Sarah og hendes kæreste sejlede ud til øen i en kano ved skumringstid fra byen Ramoa for at overnatte uden anden komfort end en skøn dobbeltseng. For en naturfotograf som Sarah var der noget ganske særligt over at vågne med fuglene og fotografere i den tidlige morgendis, inden der dukkede lidt civilisation op i form af øens ejer, der kom ud med en kurv morgenmad, og lod herefter igen parret alene. 

i
Foto: Sarah Green
Ramoa Adventure Village i Småland.
Foto: Sarah Green

Kom tæt på elgene

Det kan være svært helt at forstå, hvor store skovene er i Sverige, men når man selv har erfaret, hvor svært det er at finde en af de 250.000 elge, der findes i svenske skove, så giver det et fingerpeg. Hvis du som Sarah in the Green ikke er helt tålmodig nok til at gennemsøge kilometer efter kilometer i de smålandske skove, så er et besøg i en elgpark som Skullaryds Älgpark et godt alternativ. Her færdes dyrene som i naturen, bare i et indhegnet og mere overskueligt område.

i
Foto: Sarah Green
Elg i Skullaryds Älgpark.
Foto: Sarah Green

Den stemningsfulde skærgårdsby Västervik

Lige midt i den smukke smålandske skærgård ligger byen Västervik, der var udgangspunktet for Sarahs besøg på en af de 5000 små øer. I denne hyggelige by er man allerede i naturen, og der er masser af spændende små og store steder at udforske på en slentretur ved havnen eller i byen med de farverige træhuse og på de fascinerende klippeskær. Sarah og hendes kæreste overnattede i ægte svensk stil på Hotell Park med blomstret tapet på væggene, inden de hoppede ombord på en taxabåd til Hasselö.

i
Foto: Sarah Green
Västerviks skærgård.
Foto: Sarah Green

Bilfri ø og røde træhuse

Er der noget mere Sverige ’classic’ end røde træhuse og skærgårdsliv om sommeren? Efter en lille sejltur på tyve minutter stod Sarah og hendes kæreste her på Hasselö, hvor billedet er præcist sådan. De blev indlogeret i et af de røde huse, en nedlagt skole, som nu er vandrerhjem. Vil man rundt på øen, må man leje en havkajak eller en cykel, for øen er bilfri, men det gjorde den kun endnu mere charmerende. Turen gik blandt andet gennem skoven, der var generøs med vilde orkideer og blåbærbuske, og sluttede med en dukkert fra klipperne. 

i
Foto: Sarah Green
Rød hytte og skærgårdsliv.
Foto: Sarah Green

Europas længste zipline i Little Rock Lake

Der er garanti for sus i maven, når du besøger Little Rock Lake, som Sarah fremhæver som et af Smålands virkelig skønne steder. Suset får du, når du hægter dig på en line og får en svævebanetur mellem trætoppene på Europas længste zipline-bane med omkring 50 km/t. Holder du mere af afdæmpet action – altså den slags wow-oplevelser man får af naturen, anbefaler Sarah en helt almindelig gåtur i området, der er utrolig smukt, eller en tur op på hængebroen, hvor udsigten i den grad har wow-faktor. 

i
Foto: Sarah Green
Sarah i Little Rock Lake Zipline.
Foto: Sarah Green

Søområdet Åsnen – Sveriges nyeste nationalpark

Vil du have vilde naturoplevelser, får du ikke andet, når du besøger NationalparkÅsnen, der blev indviet i maj 2018. Fugle som ørne og traner lokkes her til den vilde urskov med store vandområder, og du kan også være heldig at se fx vildsvin og elge. Tag gode sko på og oplev skoven fra en vandresti eller på fuglesafari i båd. Der er mulighed for overnatning i hytter eller på campingplads på Getnö Gård, og herfra går alle ture ud i området til lands eller vands – og ønskeligt i luften som de frie fugle. 

i
Foto: Sarah Green
Åsnen Nationalpark.
Foto: Sarah Green