Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Orust Golfklubb i Vestsverige
Foto: Orust Golfklubb

Aktiviteter

Orust Golfklubb

Orust golfklub ligger smukt ved Malö Strömmar i den vestsvenske skærgård. Den spændende seaside bane er flot designet, og den har et behageligt vinterklima, der medfører tidlig sæsonstart. Om sommeren kombinerer mange golfen med en ferie i ren skærgårdsidyl.

Banebeskrivelse

Orust GK har en førsteklasses golfbane, der anses for at være en af Sveriges flotteste seaside baner. Endvidere omtales hul 2 som et af landets smukkeste golfhuller. Det er et par 4 hul på 407 meter fra gul tee og 331 meter fra rød. Teestedet ligger højt oppe, så man kan lægge hårdt ud med driveren. Fra gul tee er der smalt de første 60-70 meter, men derefter åbner fairway sig. Det er out of bounds til højre, og hullet krydres med vand både til venstre og bag ved green.

Fra hul 4 er der en betagende udsigt over både hul 2, 3, 4 og havet. Noget af udfordringen, specielt for de langtslående er, at enkelte fairways er meget smalle. Dog er de fleste ganske brede, så det svære består snarere i at undgå de strategisk placerede bunkers og vandhazarderne. Nærheden til havet bevirker, at vinden ofte er i spil. Det mærkes specielt på hul 8.

Golfbanen blev åbnet i 1987 og ligger så nær Malö Strömmar, at klubben har sin egen gæstebro for tilrejsende i båd. Her på vestkystens største ø Orust sørger den milde golfstrøm for, at banen oftest har sommergreens fra marts til november.

Træningsfaciliteter

Det naturlige omdrejningspunkt i klubben er den hyggelige restaurant med udsigt over banen. Her serveres dagens ret. Klubben har også en velassorteret golfshop.

Overnatning

Orust GK samarbejder med flere hoteller og overnatningssteder i nærheden og kan tilbyde fordelagtige golfpakker. Desuden har klubben sin egen gæstebro, hvis man kommer i båd. Det er gratis at lægge til for greenfee gæster.

Find aktuelle tilbud.