Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Österlens Golfklub i Skåne
Foto: Ulf Berglund

Aktiviteter

Österlens Golfklub

Österlens GK ligger ved kysten lige nord for Simrishamn, cirka en times kørsel fra Malmø. Her finder du ikke bare én 18-hulsbane, men to. Og med meget rammende navne Lilla Vik og Djupadal bliver det klart for enhver, at et af Skånes flotteste golfanlæg byder på variation og udfordringer.

Lilla vik med spektakulære huller langs havet

Lilla Vik er Österlens Golfklubbs oprindelige bane. Der er tale om en nydelig parkbane med seaside-karakter. Den blev etableret allerede i 1945 og fik sit nuværende layout i 1979, da den blev udviddet til 18 huller. Banen ligger idyllisk placeret i en gammel øblehave og dermed er der masser af frugttrær på flere af hullerne. Sæsonen varer langt ud på høstsæsonen, så dermed kan de, som ikke høster en god score, høste meget andet.

Lilla Vik måler 5670 meter fra gul tee og består af et mix mellem park- og hedebane. Banen holder høj standard og smykker sig med kortklippede fairways og velholdte tee-steder. Greens´ene er hurtige og en fryd at spille på. Det mest fantastiske ved Lilla Vik er, at banen på hullerne 6,7,13,14,15,16 og 17 går langs Østersøen. Og der er altså tale om kant til kant med glitrende hav, hvori der er fare for at miste bolde. Banens øvrige huller har også kontakt med vandet, dog i form af betagende havudsigt. Hvis du vil kombinere golf med et indblik i Skånes sagnomsuste kystlinie, så tag til Lilla Vik.

Djupadal med lynhurtige greens

Österlens GK´s nyeste tilføjelse på banefronten hedder Djupadal, og denne banen smykker sig med et flot og moderne klubhus, der ligger højt og dermed byder på magisk udsigt over hullerne, som ligger længere nede i dalen.

Også denne bane ligger i en gammel æbleplantage, men rent arkitektonisk er den vidt forskellig fra Lilla Vik. Djupadal breder sig udover åbne sletter, og på visse huller kan man faktisk ane et touch af links. Selv om den ligger længere fra havet er jorden alligevel hårdere end på den anden bane. Alt i alt er Djupadal et niveau vanskeligere og byder på flere udfordringer end Lilla Vik. De 18 huller er meget varierede og kræver top-koncentration til enhver tid. Fairways og greens er ekstremt hurtige og de fleste greens er højtliggende. Visse huller er også meget kuperede og for mange kan det derfor være en god idé at leje en golfbil. Djupadal måler 5783 meter fra gul tee og 4897 fra rød tee.

Miljø og træningsfaciliteter

Lilla Vik har en glimrende golfrestaurant som ligger i klubhuset, og her serveres skønne kolde og varme retter. Husk også at prøve en æblecider fra Kiviks Musteri, som er en lokal specialitet. Klubben disponerer over et antal lejligheder, der kan lejes eller købes. Størrelsen varierer mellem 100-120 m2 i to etager, og de ligger attraktivt og praktisk på selve banen.

Aroma er navnet på Djupadals klubrestaurant, som holder åbent alle dage fra 0900-1800. Varme supper, salater, højt belagt smørrebrød og special-kaffe fra området står på menyen. Kiosken på hul 9 holder åbent mellem 0900-1600.

Der findes træningsområder og driving range på både Lilla Vik og Djupadal. På Djupadals driving range kan man også slå ud fra græsmåtter, og der er hele tre greens hvor man kan træne nærspil.

På Lilla Vik finder du en stor pitching green og fine nærspilsområder i tillæg til rangen. Desuden er der en korthulsbane med 6 huller af høj kvalitet, med flotte greens og nydeligt design. 6-hulsbanen er perfekt til træning af nærspil og passer lige godt for nybegyndere og mere erfarne golf-spillere.

Find aktuelle tilbud her.