Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Summer holiday, Österlen, Skåne
Foto: Lina Roos/imagebank.sweden.se

Overnatning

Overnatning i Sverige

Fra et liggeunderlag i skoven til en himmelseng i et slotshotel - vælg selv. Sverige har alle muligheder for overnatning.

Bo i naturen

Men den svenske "allemansrätten" kan man få hele den svenske natur som bolig. Allemandsretten giver alle ret til at færdes og overnatte under åben himmel eller slå teltet op næsten overalt, blot man ikke skader naturen, og man tager hensyn til dyr og mennesker. Natur men med mere komfort er der også på campingpladserne. Her er der som ofte også campinghytter, man kan leje. Og der findes hele ”byer” af udlejningshytter for eksempel ved søer eller skianlæg, hvor der om sommeren er mulighed for en række friluftsaktiviteter. Eller måske foretrækker du måske at leje et sommerhus?

i
Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se
Camping is a great way to explore the countryside. The right to public access allows people to set up camp pretty much wherever they choose.
Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Bo på hotel

Der findes hoteller i alle størrelser og kategorier. Sverige er med i den fælles europæiske hotelkategorisering, Eurostar, og mange af landets hoteller er bedømt og tildelt stjerner efter systemet. De mest enkle hoteller er hostals eller vandrehjem samt pensioner. Der er byhoteller fra de enkle til boutique-hoteller og mest luksuriøse femstjernede, og der er krog & wärdshuse, kroer med restaurant og overnatning, rundt om i landet. Helt specielle oplevelser fås i de stemningsfulde slots- og herregårdshoteller og i de traditionsrige badehoteller, som i dag har fået selskab af nybyggede spahoteller.

i
Foto: Joakim Lloyd Raboff
Elegant hotel rooms at Clarion Hotel & Congress Malmö Live.
Foto: Joakim Lloyd Raboff

Bo hos svenskerne

Man kan også vælge en overnatning, hvor man kommer tæt på svenskerne og deres hverdag for eksempel på en bed & breakfast. Helt hjem hos svenskerne kommer man, hvis man lejer et privat hus eller lejlighed gennem Airbnb, eller bytter bolig med en svensk familie gennem en boligbytte-portal. Bondegårdsferie er en anden mulighed. Lantgård semester hedder det på svensk, hvor man kan opleve landbolivet, klappe dyrene og måske selv få lov til at hjælpe til.

Bo helt anderledes

Oppe i træerne, under jorden eller måske under vandet. Der er også mulighed for helt utraditionel overnatning i Sverige. Mest kendt er ishotellet nær Kiruna i Lapland, som hver vinter bygges op i store isblokke fra en nærliggende elv.  Færre har nok hørt om hotelværelset 155 meter under jorden indrettet i en tidligere sølvmine. Sala Sivergruva ligger vest for Uppsala i Västmanland. I samme len ude i Västerås skærgård i Mälaren ligger et andet usædvanlig et-værelses hotel og vugger på søen. Utter Inn med soveafdeling under vand. Vil man hellere bo i luften, er Treehotel ud til Luleelven i Lapland en mulighed. Her er hotelværelserne bygget oppe i træerne. Men uanset, om man er til den ene eller anden overnatningsform, så se turistinfo for den aktuelle del af Sverige. Her er information om alle overnatningsmulighederne i området.

i
Foto: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se
A tree hotel in the far north of Sweden, near the small village of Harads, close to the Arctic Circle.
Harads, Luleå, Lapland |
Foto: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se