Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Skihytte i Trillevallen i Jämtland
Foto: Mats Lind

Overblik

Overnatning på skiferien

Når du ikke kan klemme mere skiløb ud af dagen, kan du glæde dig til en hyggelig aften i komfortable omgivelser. Uanset om du vælger hytte eller hotel, står du op til en naturskøn udsigt – og mange timers vintereventyr foran dig.


Noget af det skønneste ved en skiferie er at putte sig foran pejsen med røde kinder efter en forrygende dag på pisterne – velvidende at dagen efter byder på endnu mere herligt skiløb. De svenske skidestinationer er rige på smukt anlagte hytteområder, og du finder nemt overnatning, der passer til dit og familiens behov. Hytterne har et højt niveau af komfort, og samtidig den der særlige svenske stemning, der gør ferien ekstra mindeværdig.

Nyd familielivet i en hyggelig hytte

Som børnefamilie er det praktisk at indkvartere sig centralt, så de mindste blot kan spænde skiene på uden for døren og komme hurtigt afsted, så snart lifterne åbner. Mange skisportssteder tilbyder desuden aktiviteter i løbet af dagen, og det er nærliggende at booke en hytte, hvor der er kort afstand til alle faciliteter.

Uanset om du skal bruge en stor hytte til to familier eller en mindre hytte til den lille familie på tre personer, finder du et rigtig godt udvalg og kan nyde naturen, så snart du trækker gardinet fra om morgenen. Skoven med bløde bakker af nyfalden sne til den ene side og de velpræparerede pister til den anden side. Kan man overhovedet få skiudstyret hurtigt nok på, for hvem drømmer ikke om at sætte de første spor ned ad bjerget?


Plads til fællesskabet

Skal du ud og prøve alle pisterne af med en flok venner, kan du leje store hytter eller flere små ved siden af hinanden, så I både kan spise sammen og afslutte dagene i fællesskab med farverige beretninger om dagens oplevelser på ski. Og netop de sociale hyggestunder med skiløb som det fælles udgangspunkt er for mange skiløbere en helt fundamental del af selve skiferien. At sidde med gode kammerater i stemningsfulde omgivelser og tale dagens udfordringer og opture igennem – det er lykken.

Inden du haster til tasterne for at booke en hytte, så er det en god idé lige at overveje, hvordan du og dine rejsekammerater eller familie har tænkt jer, at ferien skal forløbe. Er I typerne, der gerne vil have en fast base at vende tilbage til flere gange i løbet af dagen, evt. for at spise frokost, så er en hytte med ski in/ski out ideelt. Men vil I bruge maksimal tid på pisterne og snuppe en hurtig mad på en af caféerne i området og først vende tilbage til basen, når skiene er klikket af for dagen, så kan en lidt mere tilbagetrukket hytte være et godt og hyggeligt valg. Alle typer af hytter kan bookes gennem de enkelte destinationer, hvor du naturligvis også kan bede om tips til den optimale indkvartering.

Skihoteller i høj klasse

Tjek ind på hotel og tjek ud af hverdagen for en stund. Hører du til dem, der vil koble helt af fra alt, hvad der minder om hverdagens gøremål, kan du naturligvis vælge hotelløsningen på de større svenske skidestinationer. Fx på Idre Fjäll, hvor den tidligere professionelle skiløber Pernilla Wiberg har indrettet Pernilla Wiberg Hotel præcist efter sin egen smag. Som rutineret hotelgæst på vintersportssteder verden over ved hun hvilke små detaljer, der vækker glæde hos en træt skiløber. Her får du ikke blot ski in/ ski out, men også smagfulde måltider og afslappende faciliteter som sauna og forfriskende koldtvandsbad.

I Stöten danner Best Westerns skihotel ramme om selve skitorvet, hvorfra lifterne kører med forbindelse til hele området. Hotellet tilbyder alt det, du forventer af et moderne hotel inklusive bar, bistro og lounge. Derudover har du Stötens mange faciliteter lige udenfor, som fx bowlinghal og en stor, skøn swimmingpool.

I samme område finder du det imponerende resortområde Sälens Högfjällshotel. Vælg mellem værelser eller lejligheder og få masser af alt fra store gastronomiske oplevelser, spændende aktiviteter og fornøjelser med – foruden kilometer efter kilometer af herlig skiløb til og fra døren.

Om du ender med hytte eller hotel er altså udelukkende et spørgsmål om temperament, for udbuddet af overnatningsmuligheder er stort og varieret. I øvrigt kan du også tage dit eget logi med og for eksempel campere i Orsa Grönklitt, med nærmest direkte adgang til pister og langrendsspor og naturligvis adgang til campingpladsens servicehus, hvor man nemt falder i snak med andre vintercampister.