Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Topliste

Overnatning på slotte og herregårde

I Sverige kan du bo som de adelige på nogle af landets smukkeste slotte og herregårde. Mange tilbyder ikke alene overnatning, men også kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige og lækre spaanlæg med mulighed for total afslapning. Mere storslået bliver det ikke!
01. Häckeberga Slott
Foto: Mickael Tannus

I helt eventyrlige omgivelser på en af de syv holme ude i Häckebergasøen i Skåne troner det pragtfulde slot Häckeberga. Den nuværende slotsbygning blev opført i 1870´erne, men har aner helt tilbage til 1300-taller, da Skåne var dansk. Stedet var blandt andet beboet af Niels Nielsen Brock og Holger Ulfstrand, også kaldet Kongen af Skåne. I dag kan du overnatte, spise godt og nyde livet i den frodige natur. 

02. Wanås
Foto: Mickael Tannus

Midt i den populære skulpturpark Wanås Konst i det nordøstlige Skåne finder du middelalderslottet Wanås. Her kan du bo på det nye Wanås Restaurant Hotel, der blev etableret i 2017. Restauranten tilbereder mad af råvarer fra de lokale producenter, og hotellet er indrettet med 11 moderne værelser i de historiske 1700-tals omgivelser. 

03. Örenäs Slott
Foto: Mickael Tannus

Örenäs Slott er et storslået, moderne hotel- og konferenceanlæg blot 15 km syd for Helsingborg og med pragtfuld udsigt over Øresund, Hven og Danmark. Slottet danner ramme om mange bryllupper, fester og banketter, men stedet er også flittigt besøgt af par, der vil opleve en romantisk weekend eller nyde den lækre mad i smukke omgivelser. 

04. Hooks Herregård
Foto: Hooks Herrgård

Hooks Herregård, med aner fra 1300-tallet, er i dag et veletableret herregårdshotel i Småland med et bredt udvalg både til enlige rejsende, familier eller store grupper med høje krav til konferenceanlæg. Du kan booke forskellige pakketilbud med fokus på eksempelvis golf eller afslappende spaoplevelser, eller du kan bruge herregården som base og udforske de omkringliggende attraktioner, f.eks. Astrid Lindgrens Verden og High Chaparral, med familien. 

05. Teleborg Slott
Foto: Cathrine Rydström / Region Småland

Teleborg er et levende slot med et slotsliv, der syder af inspiration, kreativitet og luksus. Her værner man om slottets historie, og værelserne er nænsomt renoverede. Det pragtfulde slot ligger i udkanten af Växjö tæt på byliv, restauranter og shopping.

06. Kronovalls Vinslott
Foto: Kronovall slott

På en holme omgivet af voldgrav finder du det eventyrlige slot Kronovalls Vinslott. Slottet, der blev bygget i 1890-tallet i ægte fransk barokstil, ligger midt i Skånes frodige natur, og især den smukke slotspark giver ro i sindet og næring til både krop og sjæl. I slottets restaurant serveres velsmagende gourmetoplevelser, og som gæst er du selvfølgelig velkommen i vinkælderen, der rummer tusindvis af flasker.  

07. Gränsö Slott
Foto: Johnny Frantzén

Romantiske Gränsö Slott ligger idyllisk placeret lige ved skærgården i Västervik i Småland. Her finder du forkælelse til alle sanser - få en god nattesøvn i et af hotellets fint-indrettede værelser med udsigt over vandet, spis dig mæt i kulinariske oplevelser i hotellets egen restaurant og kobl helt af i den nye spa-afdeling med afslappende bade, spa-behandlinger og meget mere. 

08. Baldersnäs Herregård
Foto: Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herregård ved Laxsjön i Vestsverige bor du i harmonisk indrettede værelser med møbler fra årtusindeskiftet og med udsigt over slottets grønne park. Efter en vandretur i den imponerende have kan du med fordel slappe af i herregårdens spa-afdeling. Massagestolene føles ekstra behagelige efter en kold dukkert i Laxsjön. Når sulten melder sig kan du spise dig mæt i lokale delikatesser i herregårdens egen White Guide-restaurant. 

09. Tjolöholms Slott
Foto: Tjolöholm Castle

Tjolöholms Slott, der ligger på en halvø i Kungsbacka Fjord i Halland, er bygget i tudorstil i slutningen af 1800-tallet. Du kan overnatte i slottets komfortable hytter med moderne faciliteter samt udsigt over vandet og slottet. Her har du direkte adgang til den imponerende slotspark, hvor du kan gå på opdagelse eller bare slappe af og nyde de naturskønne omgivelser.