Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Elg ved daggry i Värmland
Foto: Anders Tedeholm/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

På jagt i Sverige

Jagt er nærmest en nationalsport i Sverige med næsten 300.000 jægere ud af en befolkning på bare lidt over 9 millioner. Jagtsæsonen løber fra august til februar, og er opdelt i forskellige perioder, alt efter region og dyreart. Det betyder store jagtoplevelser i gyldne efterårsfarver først på sæsonen, og formentlig behov for at tage langrendsskiene på i slutningen af jagtperioden.


Hvad står jagt-menuen på?

Sverige har mange forskellige fugle og vildt, der må jages. Fuglejagt er tilladt efter tjur, rype og hjerpe, fjeldrype, urfugl, gås og and. Vildtjagten er efter råbuk, elg, ren, kronhjort, dådyr, vildsvin, bison og bæver.

Elgjagt med hunde

Elgjagt med trænede elg-hunde gør jagten på elgen lettere. Hunden ikke alene finder frem til elgen, den holder den også i skak, indtil jægeren når frem. Jagt med elg-hunde kan gøres alene eller i en gruppe med andre jægere. 

Det er nemt at organisere en jagtrejse til Sverige

At gå på jagt som "betalende gæst" på jagtture med ejeren af jagtrettighederne eller et jagt-selskab er blevet mere og mere populært. Jeres svenske jagtvært sørger for jagttegn og forsikring. Man skal have tilladelse af myndighederne for at medbringe sine egne våben. Man kan også vælge at låne våben af en svensk jæger, så længe ejeren selv er med på jagten, og man er over 15 år gammel.

Læs meget mere og se detaljer på Svenska Jägareförbundets hjemmeside.

Vidste I, at Sverige har verdens største bestand af elge; der er ca. 250.000 elge i Sverige. Jagten på elge er simpelthen nødvendig for at holde bestanden nede.

Ud i naturen, men ikke for at jage?

Hvis det der med at jage og skyde ikke lige er noget for jer, så kan I i stedet tage på ”fotojagt” efter vildt. Læs mere her.