Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kanosejlads i Småland
Foto: Sarah Green

Overblik

På kanotur i Sverige

Fra nord til syd, fra øst til vest! Lige meget hvor du tager på kanotur i Sverige, venter der dig naturskønne oplevelser på vandet.


Kanoture i Nordsverige er vildt og smukt på samme tid!

Oplevelser i kano fås ikke vildere – og længere ude i naturen – noget andet sted i Europa end i Lapland i Nordsverige. Og med midnatssolen lysende på himlen er der lyst døgnet rundt hele sommeren oppe nord for polarcirklen – og dermed langt mere tid til at udforske og opleve mulighederne på søer og elve i det ekstraordinære landskab.

I Lapland kan kanoentusiaster opleve Sveriges ægte vildmark med elve, der skærer sig gennem snævre raviner og over udstrakte arktiske sletter og moser. Kalix og Torne elvene er de helt store hits, men der er hundredvis af andre elve og vandløb at prøve kræfter med på kanoferien.

Bliv inspireret til din kanoferie i Sverige og læs om de mange muligheder hos Swedishlapland.com. Her kan du også finde kanoudlejning og kanoturspakker.


Kano i Värmland

I den vestlige del af Mellemsverige lokker Värmland med de udstrakte skove, intet mindre end 10.000 søer og masser af fantastiske udfordringer og oplevelser til kanoelskere. Klarälven, Sveriges længste, skærer sig hele vejen ned gennem Värmland, før den flyder ud i Vänern, en af Europas største søer, ved Värmlands ”hovedstad” Karlstad. I det kæmpestore og skovklædte Glaskogen naturreservat i lenets nordlige del kan I vælge at padle rundt på mellem mere end 80 nærmest uberørte søer og vandløb. Hos en af de mest kendte lokale adventure og outdoor specialister Arvika Kanot & Turistcenter kan I leje al slags udstyr og få råd til den helt rigtige tur. Begrebet ”At få genopladet batterierne” giver helt ny mening, hvis I drager af sted på en 7 dages kanotur – helt på egen hånd!

Klarälven, Röjdån, Rottnan og Svartelven rummer enestående muligheder for kanooplevelser. Prøv at kontakte outdoor-eksperterne hos Vildmark i Värmland i byen Torsby.

Kanoture i Vestsverige

Dalsland Kanalen i Vestsverige byder på den helt store oplevelse. Kanalen er et 240 kilometer langt, sejlbart system af søer og kanoruter i hjertet af det overmåde smukke Dalsland. Her er kanoen selvfølgelig det bedste transportmiddel, I kan finde. Her har man sågar et årligt kano-maraton, der både er en konkurrence og en folkefest; I kan læse mere om ”Dalsland-Marathon” her. Hvis I ikke har lyst til at padle livet af jer selv i det imponerende arrangement, og bare har lyst til at opleve søer og vandløb i Dalsland i et mere civiliseret tempo, kan I finde inspiration her.


Kanoferie i det øvrige Sverige

Og selvfølgelig er der mange flere steder I kan dyrke og opleve kanoture. Sverige er jo et stort land. Faktisk behøver man ikke tage længere væk end Skåne for at finde eventyrlige kanoruter - se mulighederne i Skåne her. Eller tag af sted på de store elve, der løber ud i Kattegat i Halland.

I Småland er der også rig mulighed for at sejle op og ned ad de mange søer og floder. Læs mere om både kano- og kajakferie i Småland her.

 På den svenske østkyst, lidt længere mod syd, er der masser af skærgårdsoplevelser i kano eller kajak ud for Östergötland. Besøg VisitÖstergötland og bliv inspireret til din kanoferie.

Hvis I er på særlig udkig efter kano og kajak økoturisme, certificeret af Nature’s Best, kan I finde aktiviteter og udbydere overalt i Sverige her.