Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Siberian huskies i Lapland
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

På tur med hundeslæde

Tag på hundeslædetur og oplev Sveriges smukke sneklædte landskab på tætteste hold.


Mange forbinder ikke skiferie med andre aktiviteter end netop at stå på ski ned ad de høje bakker, men der er faktisk en del andre oplevelser i det sneklædte landskab uden skiene på. Hundeslædekørsel (på svensk: hundspann) er netop et bud på dette. Her får man en oplevelse, hvor man kommer helt ned i gear, mens man bliver trukket af de stærke hunde, der løber gennem det smukke og eventyrlige landskab. Det er en oplevelse, hvor man kan komme helt tæt på naturen og bare nyde den, mens man kører afsted. 


Fra tyve minutter til flere dage

Generelt tilbyder skisportsstederne forskellige oplevelser på hundeslæden. Man kan nemlig få en del forskellige ture, som kan vare fra 20 min. og helt op til flere dage. På mange af turene får du sågar lov til selv at styre din hundeslæde, og det er en stor oplevelse, at man med kun et enkelt ord kan få en hel hundeflok til at løbe afsted. Hundeslædekørsel er derfor en oplevelse udover det sædvanlige, hvor man nærmest bliver i et med naturen.

Tag hele familien med på hundeslæde

Hundeslædekørsel er også en god oplevelse for selv de mindste. De fleste steder er det intet problem at tage sin børn med, og minimumsalderen er omkring 4-5 år. Nogle steder er det sågar også muligt for børn omkring de 10 år at få lov til at styre sin helt egen hundeslæde. Dette varierer dog meget fra sted til sted. Men uanset om man styrer eller ej, er det en stor og hyggelig oplevelse for hele familien.