Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Fine dining på PM & Vänner i Växjö, Småland.
Foto: Alexander Hall / PM & Vänner

Overnatning

PM & Vänner

Restaurant PM & Vänners filosofi bygger på tre hjørnesten; skov, eng og sø. Så nært som muligt og så naturligt som muligt. Råvarerne forvandles til trendy international kogekunst i det smålandske køkken. Men det handler ikke bare om fine dining…

Restaurang & bistro

Skov, eng og sø – filosofien er enkelt opbygget omkring de tre hjørnesten. Men oplevelsen er alt andet end enkel. Restauranten fremviser hele den rigdom, som Småland kan tilbyde – på en moderne måde. Og med stor succes, hvilket alle priser og udmærkelser vidner om. Madretter og drikkevarer i verdensklasse – det har PM & Vänner leveret siden 1992. De kan også prale med at have Sveriges bedste sommelier, Johan Nilsson, som vandt det svenske sommeliermesterskab i maj 2015 og PM & Vänner har desuden modtaget den fornemme pris "Grand Award" af Wine Spectator. Johan og hans kolleger har en imponerende vinkælder med masser af rariteter. Kokkene i køkkenet har deres eget drivhus, hvor de henter urter og rødder – og som gæst må du gerne kigge derind.

PM & Vänner Hotel

Det sidste års tid har PM & Vänner også tilbudt sine gæster en god nattesøvn. Hotellet har samme filosofi som restauranten, så alle materialer, møbler og indretning – sten, glas og træ stammer fra lokale firmaer. Hotellet er unikt, et stilrent gastrohotel med fokus på mad, kunst og design, hvor gastronomien er den røde tråd. Et eldorado for madelskeren, livsnyderen.

Bageri & TAK

På hotellets tag ligger det, der kaldes TAK – en smuk bar med stor terrasse og udsigt over byen. Her oppe serveres den liflige morgenmad, og hotelgæsterne kan boltre sig i den flotte pool.

PM & Vänner har også eget bageri, Bröd & Sovel, hvor man henter alt brød og bagværk, som serveres på stedet. Desuden har de en skønhedssalon med frisør, Le Lac samt en fin blomster og indretningsbutik ved navn Flora. På PM & Vänner får du en helhedsoplevelse, som ikke findes noget andet sted - ikke i en storby, men blot i Växjö i Småland.

Vis mere

Småland

De fleste børnefamilier kender allerede til Småland gennem Astrid Lindgrens vidunderlige historier, som også vækkes til live i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Og hele Småland er præcis lige så mageløst et sted for børn. De røde huse, tusinde søer og enorme naturreservater er bare noget af det, der gør regionen til et skattet feriemål for familier. Her kan i fråse i kulturelle og gastronomiske oplevelser, nyde livet på en ødegård, gå på opdagelse i Glasrikets store og små glasværker og udfordre hinanden i en duel i det vilde vest High Chaparral.

Hovedside