Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Stedsans in the Woods, Bohult
Foto: Inge Skovdal / Skovdal Nordic

Topliste

Restaurantguide: Halland

Hallands restaurantkultur byder på mange smagsoplevelser præget af en afbalanceret kombination af hav og indland. Der er derfor rig mulighed for at forkæle smagsløgene med de bedste råvarer både fra havet, søerne og de dybe skove. De fleste restauranter ligger idyllisk, hvor naturen bliver en del af oplevelsen, og maden fremstilles i høj grad af lokale og højkvalitetsråvarer. Læs vores top ti til regionens bedste restauranter her:


Restaurant Ester

Hos Restaurant Ester i Kungsbacka spiser du mad i festlige rammer. Her er der altid dejlig musik under middagen – det kan være alt lige fra et lokalt band til en kendt DJ. Kokkene er kendt for at kombinere de velkendte svenske smage med inspiration fra resten af verdenen, og ambitionen er altid at lave mad baseret på sæsonbaserede og højkvalitetsråvarer. Den gode mad og hyggelige stemning gør, at restauranten er en del af White Guides anbefalede restauranter i Sverige.

John´s Place

Den hyggelige, White Guide anbefalet restaurant, John’s Place, i Varberg ligger smukt ved stranden i Apelviken. Her finder du en unik stemning og en personlig indretning, hvor alt er nøje udvalgt. Maden er lækker og helt speciel, idet det meste bliver tilberedt på trækulsgrill, der også beskrives som restaurantens hjerte. For at skabe det bedste og mest velsmagende mad til deres gæster, går de ikke på kompromis med råvarerne, som altid skal være af højeste kvalitet.

Verket i Varberg

Verket i Varberg rummer mange forskellige ting. Der er både en café, hvor man kan nyde lidt let og lækkert, en butik med forskellige delikatesser og veltilberedt færdigmad, som kan medbringes på farten. Derudover er der en lækker restaurant, der serverer skøn mad. Indretningen er moderne, rå og industriel med lange plankeborde, der er med til at skabe en varm og hyggelig stemning.

Restaurant Mono

Restaurant Mono i Varberg har fokus på at skabe en god og hyggelig stemning. Her bliver der lavet god mad, hvor grøntsager især spiller en vigtig rolle i serveringerne. Inspirationen til maden kommer fra råvarernes sæson, der gør, at menuen ofte skifter i forhold til, hvilke råvarer der kan skaffes. Det er derfor intet problem at spise der ofte, da menuen sjældent vil være den samme. Udover lækker mad har de også et godt udvalg af vin.

Lilla Napoli

Pizzeriaet Lilla Napoli i Falkenberg laver napolitanske pizzaer med stor dedikation og passion for det italienske håndværk. Det lille sted ser ikke ud af meget udefra, men indenfor bliver man mødt af en smuk brændefyret pizzaovn, og ejerne, som har forvandlet pizzabagning til en kunstart. Lilla Napoli er bestemt et besøg værd, og det gode håndværk og udsøgte smage gør, at pizzeriaet er optaget i White Guides anbefaling til svenske restauranter.

Prostens Pizza

På præstegården i Skrea Backe lige uden for Falkenberg ligger White Guide restauranten Prostens Pizza. Her bliver der lavet fantastiske pizzaer i hyggelige omgivelser, hvor gode råvarer og drikkevarer er i centrum. Menuen består af håndplukkede delikatesser og rustikke pizzaer i romersk stil. Et par gange hver måned tænder de ovnen op, dækker langborde og inviterer til pizzafest på Skrea Backe.

Söderfamiljen

Det lille White Guide anbefalede sted Söderfamiljen i Halmstad skaber mad fyldt med kærlighed. Stedet ligger idyllisk og har et hyggeligt udeområde ved Nissan åen. Menuen er præget af sæsonråvarer, og kokkene skimter ofte udenlandsk i søgen efter inspiration.

Stedsans in the Woods

Den danskejet restaurant Stedsans in the woods ligger, som navnet antyder, midt i skoven i Hylte. Her er det muligt at kombinere en udsøgt madoplevelse med en ekstraordinær naturoplevelse. Stedet tilbyder nemlig en samlet pakke, der både inkluderer overnatningsmuligheder og middag. Du kan både bo i små hytter eller beduintelte midt i naturen og tæt på søer. Den lækre mad har gjort, at restauranten er blevet optaget i White Guides anbefaling til svenske restauranter.

Tiraholms Fisk

Tiraholms Fisk i Hylte ligger smukt ud til søen Bolmen. Her er der både gårdbutik, hvor man kan købe lækker fisk med hjem, ligesom der også er en restaurant, der serverer friskfanget fisk fra søen. Derudover har de også netop åbnet et hotel samme sted, så det er muligt at overnatte efter en god middag i restauranten. Den gode kvalitet og det veltilberedte mad gør, at restauranten er blevet optaget i White Guide.

Strandpensionatet Hotel og Restaurant

Strandpensionatet Hotel og Restaurant i Laholm er et lille, hyggeligt hotel med en tilknyttet restaurant. Det ligger skønt lige ved Skummelövsstrand, der er en af Sveriges længste strande. På restauranten bliver der serveret god mad med masser af kærlighed. Strandpensionatet blev for første gang optaget i White Guide i 2015.

Mad og drikke i Halland

Hallands madkultur er en afbalanceret kombination af kyst og indland, der kan opleves i regionens mange restauranter, caféer og kroer. At gå ud og spise i Halland er en tur udi det kulinariske, hvor du kan forvente friske råvarer fra havet, søerne, elvene, markerne og skovene. Især skaldyr er en specialitet, men regionen er også kendt for grønkål, hyldeblomster, den stærke peberrod og naturligvis den glinsende laks. Velbekomme!

Hovedside