Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Ribersborgs Kallbadhus, Malmö
Foto: Werner Nystrand

Aktiviteter

Ribersborgs Kallbadhus

Der findes ingen anden badeanstalt som Ribersborgs Kallbadhus – en lise for krop og sjæl: Havbade, soldæk, saunaer, massage, ansigtsbehandling, zoneterapi og restaurant.


Ribersborg Kallbadhus, i folkemund kaldet ”Kallis”, blev bygget i 1898. Her kan man bade og gå i sauna året rundt. På Kallis kan man også få skønne wellness behandlinger og nyde Ribersborgs klassiske rejemad og en kold øl med udsigt over sundet.


Badning

På Kallis bader man i havnebassinnet, hvor der er en herre- og en dameside. Man kan selvfølgelig også hoppe direkte i havet. Desuden finder du 5 saunaer; en brændeopvarmet og en tørsauna på hver side, (dame- og herresiden) af anlægget. Endvidere er der en fælles vådsauna (dampbad). Når badeanstalten har åbent, kan du altid gå ind og hygge dig i en varm sauna. Ønsker du en mere speciel oplevelse, skal du deltage i et af badeanstaltens arrangementer uden for almindelig åbningstid, hvor badeværter står for forskellige former for "aufgüss" (saunagus).

Vinterbadning

Når du bader i havet om vinteren, frigøres et fyrværkeri af kroppens endorfiner, som har en smertestillende effekt, der varer i to til fire timer. Dette bevirker, at kolde bade har en positiv indvirkning på flere former for smerter. Desuden virker endorfiner antidepressivt og forbedrer humøret samt dæmper lettere depressioner.

Mange vinterbadere mener, at blodet løber hurtigere rundt i årerne efter badet. Og det er netop det, der sker, viser en undersøgelse, som blev foretaget af den finske læge Kyllikki Kauppinen. Når huden kommer i kontakt med det kolde vand, trækker blodkarrene sig sammen for at holde på varmen, mens blodtrykket stiger for at modvirke nedkøling.