Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

På ski i Riksgränsen, Lapland
Foto: Mattias Johansson

Destination

Riksgränsen

Riksgränsen er et legendarisk skisportssted. På en god dag er der intet, der overgår at stå på ski i Riksgränsen.


På alpin ski i Riksgränsen – fra februar til juni

Området Riksgränsen er enormt stort, men samtidig uhyre effektivt og imponerende godt indrettet, da fjeldets højdeforskel (faldhøjden) er optimalt udnyttet. Off-pist og heliskier er i høj grad i fokus her, og derfor også et hovedmål for mange af de tilrejsende skiturister, men off-pist er dog langt fra den eneste form for skiløb, området har at byde på. Fordelt over hele fjeldet er her nemlig masser af super gode og velpræparerede pister af varierende sværhedsgrader; både grønne, blå og røde. Se pistekort over Riksgränsen her.

Hvis du har lyst til at tage afsted lidt sent i sæsonen, er Riksgränsen perfekt. Skisæsonen starter nemlig først i februar, men til gengæld kan du stå på ski langt ind i de lyse nætter i juli. Maj måned er noget helt specielt i Riksgränsen. Forestil dig at solen stort set slet ikke går ned: det bløde lys følger dig, mens du suser ned gennem det snedækkede landskab med store brede sving – at stå på fjeldtoppen en lys majaften med kilometervis af skiløb under dig er en fuldstændig uforglemmelig oplevelse! Du kan opleve svensk midsommer på ski i Riksgränsen.

På langrend i Riksgränsen

Riksgränsen ligger så højt oppe i Sverige, at man kan stå på ski helt hen i maj, hvor de lyse nætter begynder at give skiløbet en ekstra dimension. Snegaranti går lang hen på sæsonen, og har du lyst til at prøve kræfter med naturen i Lapland, kan du både køre på nogle af de opkørte spor eller alternativt booke en guide til at vise dig områdets naturskønne skiparadis.


Aktiviteter i Riksgränsen

Skiskole finder du selvfølgelig også – til glæde for både store og små, samt skiløbere på alle niveauer. Faktisk er Riksgränsens skiskole vidt berømt og kendt for sine høje standarder og super dygtige instruktører. Du kan tage på skiskole som barn og som voksen, og du vil uden tvivl blive en bedre skiløber efter en enkelt session.

Riksgränsen giver desuden de mest erfarne og teknisk dygtige slalomløbere kamp til stregen på pister som ”Uffes Vägg”, ”Rimfors” og ”Nordalsfjäll”, hvor der hvert år i maj afholdes ’Scandinavian Big Mountain Championship’.

At bo i Riksgränsen

Du kan bo på det moderne Hotell Riksgränsen i hjertet af skisportsstedet. Hotellet har restaurant, sportsshop, konferencelokaler, læger og spa med udsigt over Vassijiare. Tæt ved hotellet finder du lejligheder udstyret med køkken, så du selv kan stå for mad og drikke på din ferie.

Du kan også indlogere dig på det nærliggende Riksgränsen Vandrarhem, der ligger et stenkast fra både hotellet og togstationen.


Sådan kommer du til Riksgränsen

  • Norwegian flyver dagligt (undtagen lørdage) fra København til Kiruna (med mellemlanding i Stockholm)
  • SAS flyver dagligt fra København til Kiruna med mellemlanding i Stockholm)
  • Fra lufthavnen i Kiruna er der ca. 1 time og 45 min. til Riksgränsen. I vintersæsonen tilbyder Lapland Resorts daglig lufthavnstransfer mellem Björkliden/Riksgränsen og Kiruna Lufthavn. (Læs mere her)

Læs mere og book din skiferie

Du kan finde mere information, se billeder fra områdets webcam og booke din skiferie på www.riksgransen.se