Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Danish influencer Rockpaperdresses in Lund (3)
Foto: Rockpaperdresses

Rejsetips

RockPaperDresses: Shopping, sightseeing og spa i smukke Lund

Mange danskere, måske specielt københavnere, kommer ikke længere end til Malmø, når de skal en hurtig tur til Sverige. Det gjaldt indtil nu også for livsstilsbloggeren Cathrine Widunok Wichmand (RockPaperDresses), der har været på miniferie i Lund med sin veninde. Til den historiske by er der blot 17 km fra Malmø, og den strækning bør ikke være nogen hindring, for Lund er absolut mange flere besøg værd, mener Cathrine.

En farverig 1000-årig historie

Lund har en farverig 1000-årig historie, og er i dag en livlig universitetsby, der balancerer en moderne storby med charmerende brostenbelagte gader og gamle bygninger. En by, der har det hele. Det fandt bloggeren Cathrine Widunok Wichmand hurtigt ud af, da hun var på besøg her i det smukke Skåne sammen med en veninde. Hun havde nemlig tre særlige ønsker: vegetarisk frokost, genbrugsshopping og madmarkeder – og fik det hele.

i
Foto: Rockpaperdresses
Hyggelige og gamle gader i Lund
Foto: Rockpaperdresses

Velvalgt frokost, kaffe og fika

Den 100 % plantebaserede restaurant The Herbivore var ikke blot smuk at se på, men lavede også særdeles lækker mad. Selvom frokostkortet ikke er så stort som aftenkortet, da man forsøger at undgå madspild, fik Catrine og hendes veninde til fulde en smagsoplevelse, der bliver husket: En velvalgt efterårsret, ris med jalfrezi-sauce, og en ramen proppet med gode grøntsager. Den bedste kop kaffe i hele Lund, efter Cathrines mening, fandt de på deres første tur rundt i byen på caféen Love Coffee lige rundt om hjørnet fra byens domkirke. Kaffen blev nydt i fulde drag på en bænk sammen med skønt bagværk fra konditoriet og stenovnsbageriet, Patisseriet.

i
Foto: Rockpaperdresses
Lund er fyldt med bæredygtige og vegetariske spisesteder
Foto: Rockpaperdresses

Bæredygtig shopping

Små snoede gader med skæve specialbutikker, indkøbscentre og de klassisk svenske kæder. Lund har bestemt shopping for enhver smag og i den grad også for Cathrines. Hun købte sig blandt andet store, svenske julestjerner af genbrugspapir i Granit, der ligger blandt mange andre spændende butikker, fx Bric-a-brac, i Lilla Fiskaregatan. En anden butik, Cathrine fremhævede efter sin shoppingtur gennem Lund, er Klotet i Lund i Stora Tomegatan, der sælger håndlavede fairtrade-varer fra hele verden – perlesmykker, uldfutter, te, chokolade og mange, mange andre lækre sager.

i
Foto: Rockpaperdresses
Klotet i Lund i Stora Tomegatan, der sælger håndlavede fairtrade-varer fra hele verden
Foto: Rockpaperdresses

Kulturoplevelser til gemmebogen

Så mange ting at se, gøre og købe, men kun så lidt tid. Cathrine og hendes veninde var blot i Lund en enkelt dag, så sightseeing blev der ikke så meget af. Der er dog helt sikkert grundlag for en tur mere med kulturelt fokus. De to kvinder fik et glimt af Lund Domkirke, der er sat sten for sten for over 1000 år siden og gav Cathrine en wauw-fornemmelse bare at stå og se på. Det smukke skitsemuseum, Skissernas Museum, kunne helt sikkert lokke dem ind en dag med bedre tid, og frilandsmuseet Kulturen midt i Lund er en af byens hovedattraktioner, man ikke kan undgå at forelske sig lidt i.

i
Foto: Rockpaperdresses
Skissernas Museum
Foto: Rockpaperdresses

Velgørende spa med intim stemning

Med en del kilometer i benene var det tid til at forlade Lund, og efter en kort køretur landede de to sviptursturister i skønne naturomgivelser på The Lodge, der er indrettet i gennemført New England-stil. På alle måder et charmerende sted, hvor man virkelig trækker stikket for en stund og bare nyder tilværelsen. The Lodge blev opført i 1933 som jagtstue, men er siden blev udvidet og ombygget til hotel og spa, og netop spaen var en særlig oplevelse. Cathrine og hendes veninde blev forkælet med halvanden times Aloha Spa Ritual, der var en meget intim oplevelse og superflot ifølge Cathrine. Aftenen sluttede med en lækker middag og alt i den allerskønneste orden. 

i
Foto: Rockpaperdresses
The Lodge
Foto: Rockpaperdresses

En ekstra mundfuld af Skåne

Cathrine anbefaler, at man benytter sig af de vidunderlige omgivelser til at tage en rundvandring på cirka fem kilometer omkring The Lodge. Bed eventuelt restauranten om kaffe og fika til at tage med på turen, og nyd så ellers dyrelivet og naturen derude. Det sidste, de to kvinder gjorde, før de forlod Skåne, var at svinge ind forbi Torna Hällestad Lanthandel for at fylde maven og tasken med svenske godter, så familien derhjemme også kunne få en lille, lækker bid af Sverige.

i
Foto: Rockpaperdresses
Tag på vandretur og nyd naturen med kaffe og fika
Foto: Rockpaperdresses