Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Øresundsbroen i Malmø
Foto: Silvia Man/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Sådan rejser du til Sverige

Man kan rejse til Sverige til lands, til vands og i luften.

Ja, til lands er måske ikke helt korrekt i gængs forstand, for Danmark og Sverige har ingen landegrænse. Men de to lande blev landfaste i 2000 da tunnelen fra Amager til den kunstige ø Peberholmen og Øresundsbroen derfra til Lernacken syd for Malmö åbnede. Den knap 16 kilometer lange øresundsforbindelse har gjort det lettere at rejse til Sverige, og det er blevet en populær rejsevej. Over syv millioner køretøjer - personbiler, vare- og lastbiler, busser og motorcykler kørte over broen i 2015. Det er mere end en fordobling i forhold til trafiktallet for 2001.

Skal man have pas med til Sverige? Se reglerne her.

Med toget til Sverige

Der er også togforbindelse over Storebæltsbroen. Tog til Malmø krydser flere gange i timen, og fra Malmø er der forbindelser med hurtigtog til både Göteborg og Stockholm. På hverdage er der med afgang tidlig morgen en ekstra hurtig forbindelse. 4 timer og 44 minutter tager det da med X2000-toget at rejse mellem København og Stockholm.

i
Foto: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se
Med toget fra Jakobsberg i Stockholm
Foto: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se

Sejlende til Sverige

Der er en håndfuld færge- og skibsforbindelser mellem Danmark og Sverige. Fra Frederikshavn i Nordjylland sejler Stena Line til Göteborg, og rederiet har også en rute lidt længere mod syd, fra Grenå til Varberg. Bornholmerfærgen sejler mellem Rønne og Ystad, hvorfra der er busforbindelse til København, og fra Sjælland sejler Scandlines færger i pendulfart de fire kilometer over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg.

Læs mere om færgerne til Sverige.

I sommermånederne kan man også krydse Øresund via den svenske ø Ven. Da sejler Spar Shipping udflugtsbåd fra København til den idylliske ø, og fra Ven er der året rundt færge til Landskrona på det svenske fastland. 
i
Foto: Stena Line
Stena Line.
Foto: Stena Line

Busruter til Sverige

Udover at tage bilen eller toget over broen, kan bussen også være en god mulighed. Der er flere store busselskaber, der kører fra mange steder i landet til nogle af de største svenske byer – og så endda rigtig billigt. Alle selskaberne kører også flere gange om dagen, så der er god mulighed for at finde en afgang, der passer dig. For yderligere information se SwebusFlixbusNettbuss.

i
Foto: Karl-Johan Hjertström / Skånetrafiken
Skånetrafikkens gule bus.
Foto: Karl-Johan Hjertström / Skånetrafiken