Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Sand Golf Club i Småland
Foto: Sand Golf Club

Aktiviteter

Sand Golf Club

Sand Golf Club ligger ved Jönköping og er en af Sveriges mest omtalte 18-hulsbaner. Banen er ikke blot tegnet af legenderne Arthur Hills og Steve Forrest – til trods for beliggenheden har den udpræget linkskarakter.


Banebeskrivelse

Kvaliteten på Sand er superb – spilleren får en unik golfoplevelse i et landskab med bugtende klitter og dybe bunkere. Det var i 2003, at Arthur Hills besøgte Jönköping for første gang og opdagede den rene sandjord, som gjorde det muligt at skabe en golfbane, der ikke ligner noget, Sverige hidtil havde set: nemlig en linksbane inde i landet, hvor man kan opleve nogle af de bedste elementer fra baner i Irland og Skotland. Golfanlægget stod klart i efteråret 2006, og layoutet er unikt. Hvert hul er forsynet med fem tees, hvilket ikke kun gør det muligt at lægge forskellige strategier, men også at give mindre erfarne golfspillere en utrolig flot golfrunde.

Banen måler fra 4600-6700 meter afhængigt af, hvilken tee man slår ud fra. Kvaliteten er gennemgående høj, og moderne byggeteknik gør, at banen har betydelig længere sæson end normalt. Greenene er sået med Penn A4, og de er lynhurtige.

Miljø og træningsfaciliteter

Golfklubbens faciliteter understreger det faktum, at Sand Golf Club er et besøg værd af flere årsager. Driving rangen og træningsområderne er imponerende. Og klubhuset er et sted, hvor man kan sænke skuldrene og lade atmosfæren trænge ind, mens man nyder udsigten over store dele af banen. I stueetagen findes der proshop, reception og golfrestaurant. Restauranten har et bredt udvalg fra kaffe til a la carte. På første sal er der konferencelokaler og en eksklusiv velværeafdeling med træningscenter og sauna. Underetagen rummer en golfhal med puttinggreen og udslagssteder.

Overnatning

I forlængelse af klubfaciliteterne ligger hotellet Sand med 14 dobbeltværelser, som giver spilleren mulighed for at bo godt og kaste sig ud i spillet allerede fra morgenstunden. Dermed kan klubben tilbyde golfpakker med overnatning, 18-huls greenfee, morgenbuffet, middag og gratis adgang til træningscenter og sauna. Sand Golf Club samarbejder desuden med en række herregårde og hoteller i Jönköping og omegn om gunstige golfpakker. Se klubbens hjemmeside for mere information.

Find aktuelle tilbud her.