Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Gåtur i skoven, Skåne
Foto: Sarah Green

Rejsetips

Kano, vandring og mad over bål - tag med Sarah in the Green til Skåne

Sarah in the Green blogger om rejser med udgangspunkt i den natur, hun fanger gennem linsen på sit kamera, og i det nordlige Skåne stod motiverne nærmest i kø. Her var hun med sin kæreste på tre dages vidunderlig vandring kombineret med kanotur til en øde ø.

Noget af det, der gør Skåne til en danskerfavorit, er, at her aldrig er langt til vild og vildt smuk natur. Om du er i bil eller med tog, kommer du nemt ud til fantastiske udsigter, store skovsøer og dramatiske klippeskær. Sarah in the Green tog denne gang bilen til naturoplevelser i det nordlige Skåne, der begyndte med kanosejlads på Skånes største og utroligt smukke sø, Ivösjön. 

Alt til kanoturen til en øde ø

Her kan du få præcis den oplevelse, du ønsker, og hvor vandvejen fører dig hen: Øde ø-liv, shelter med bord- og bålplads eller vandrerhjem. Wetlandi ligger ved søens nordøstlige bred, hvor du kan leje kano og alt det nødvendige udstyr og derudover købe hele pakketure. Med alle fornødenheder i kanoen sejlede Sarah og hendes kæreste ud på en flot padletur, og de gik selvfølgelig målrettet efter at opdage deres helt egen ø, hvor der kun lige var plads til et enkelt telt.

i
Foto: Sarah Green
Sarah in the Green overnatning på egen Ø i Skåne
Foto: Sarah Green

Vildmarksmåltid i luksusklassen

Den første lille samling af småøer, Sarah fik øje på, var beboet af en rugende fiskeørn, som de under ingen omstændigheder ville forstyrre. Derfor gik de i land på en af naboøerne, der viste sig at være helt perfekt til et Robinson Crusoe-eventyr. Med en mageløs udsigt over søen blev den medbragte mad fra Sotnosens korvar nydt som et overdådigt vildmarksmåltid og afsluttet med en frisk dukkert i det klare vand. Sarah kunne naturligvis ikke lade en god fotomulighed gå sin næse forbi, så hun var oppe med fuglene i morgengryet for at padle rundt om den lille ø og få smukke billeder i kassen. 

i
Foto: Sarah Green
Udendørs måltid med influencer Sarah in the Green ved Finjasjön i Skåne
Foto: Sarah Green

Forkælelse i historiske omgivelser


Bäckaskog Slot ligger ved Ivösjöns modsatte bred, så selvom man egentlig godt kan sejle hertil, valgte Sarah at tage bilen og ankomme til slottet i god tid til at kunne nyde den store gamle have i fulde drag. Bäckaskog Slot er egentlig et gammelt kloster, hvilket haven bærer præg af med ikke blot prydblomster, men også en skøn urtehave. Efter et døgn i vildmarken syntes Sarah, det var en herlig kontrast at lade sig forkæle lidt med en udsøgt middag og en blød seng i en historisk spændende atmosfære, inden den vilde natur lokkede hende ud på eventyr igen dagen efter.

i
Foto: Sarah Green
På besøg på Bäckaskog Slot
Foto: Sarah Green

Glade geder og lækker frokost

Hovdala Slot ved Finjasjön danner udgangspunkt for flere virkelig gode rundvandringer på Hovdalaleden, og Sarah valgte en rute på 12 km, der gik over enge med græssende får, gennem tætte skovområder og på plankestier over fugtige moser. Flere steder med den fineste udsigt over søen, og som et ekstra, stort plus ligger Glada Geten Gårdsmejeri på denne rundvandring. Her stod den på lækker, lækker frokost med glade geder løbende rundt på marken i baggrunden. 

i
Foto: Sarah Green
Natur-influencer Sarah in the Green på besøg i Skåne
Foto: Sarah Green

Arkitekttegnede shelters i ét med naturen

Tilbage ved Hovdala Slot skulle parret kun gå en kort tur til deres shelter for natten. Fra den Glada Geten havde de taget en madkurv med, der skulle vise sig at være helt fænomenal – især kombineret med de vidunderlige omgivelser. Shelteret var nemlig ikke bare et shelter, men to runde arkitekttegnede shelters, der kan lukkes helt i. Begge beklædt med birketræ, helt naturligt i tråd med omgivelserne og placeret på en lille platform med udsigt over Finjasjön.

Disse shelters skal bookes på forhånd og koster 200 SEK pr. nat, hvilket i den grad er pengene værd, hvis du spørger Sarah. Med rådyr og harer i morgendiset, og glenter svævende højt på himlen havde hun på ingen måde travlt med at pakke sammen og tage hjem. Tværtimod blev morgenkaffen efter en herlig svømmetur trukket til det yderste, inden hun og hendes kæreste modvilligt forlod den utrolige skånske natur.

i
Foto: Sarah Green
Sarah in the Green er naturfotograf og influencer og har taget skønne billeder af sin tur i Skåne.
Foto: Sarah Green