Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Kungsholmen fæstning i Karlskrona
Foto: Visit Karlskrona

Destination

Seværdigheder i Blekinge

Blekinge har noget for alle – skærgården danner den perfekte ramme omkring kystbyerne Karlskrona, Ronneby og Karlshamn, som byder på et hav af seværdigheder og aktiviteter for både store og små. Der er få ting som beskriver skandinavisk sommer bedre end den svenske skærgård.


De mange øer som udgør Blekinges skærgård, der strækker sig helt fra Karlshamn i vest til Torshamn i øst, gør området særdeles smuk i sommerhalvåret og giver rig mulighed for udforskning fra søsiden.

I mange af de charmerende småbyer langs kysten udlejes kajakker og arrangeres udflugter.

"Karlskrona blev i 1998 føjet til FN-organisationen UNESCO’s liste over beskyttet kulturel verdensarv på grund af byens historie som fæstningsby, dens velbevarede fort og det smukke Stortorget."

Men Blekinge er ikke blot naturoplevelser – byer som Karlshamn, Ronneby og Karlskrona byder på trendy caféer, spændende museer, smuk arkitektur samt gode shopping-muligheder. Karlskrona blev i 1998 føjet til FN-organisationen UNESCO’s liste over beskyttet kulturel verdensarv på grund af byens historie som fæstningsby, dens velbevarede fort og det smukke Stortorget, som udgør byens midtpunkt.

Nyd en kop kaffe eller en is på en af de mange caféer på torvet og nyd de imponerende kirker fra 1700-tallet Fredrikkyrkan og Trefaldighetskyrkan. I løbet af sommeren er torvet samlingssted for en række aktiviteter såsom koncerter, teaterforestillinger og lege for børnene.

Blekinge

I det lille sydøstlige hjørne af Sverige samler Blekinge det bedste af naturen fra sine naboer - Småland og Skåne – som skabt til både aktive oplevelser og daseferie. Selv skærgård har Blekinge i rå mængder med hele 1650 hyggelige øer og små skær spredt ud i Østersøen. Hovedbyen Karlskrona er rig på kulturhistorie og breder sig over 33 af øerne. Du kommer nemt rundt via broer og skærgårdsbåde, så du kan kombinere skærgårdsstemning og byliv med fascinerende vildmarksoplevelser.

Hovedside