Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Vallgatan i Gøteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Rejsetips

Shopping i Gøteborg

Göteborg er en herlig storby at shoppe i med femhundrede butikker inden for fem minutters gang. I centrum finder du en skøn blanding af varehuse, design- og vintageforretninger samt en masse hyggelige små butikker i gågaderne. Göteborg kan prale af sit eget designakademi, og derfor er der heller ikke mangel på unge talenter i byen, hvor både Nudie og Monki så dagens lys. Det er nemt at finde lækkert vintage og seje jeans i Göteborg. Hermed får du en forsmag på byens fristelser, så du bedre kan planlægge din shoppetur.

Shopping i Gøteborgs små gader

Der er gode chancer for en vellykket shopperunde i Göteborg. Du kan let gøre gode kup, både på tøj, sko, tasker og designprodukter hele året rundt. Hyggelige bydele som Haga og Linnéstaden indrammer boulevarden Kungsportsavenyn perfekt med den rette charmerende og provinsielle stemning.

De fleste butikker og shoppingcentre følger de generelle åbningstider

I gaderne rundt om Kungsportsavenyn er der en overflod af eksklusive modeforretninger og kunstgallerier. Et godt tip: Aflæg et kort besøg på museet Röhsska på Vasagatan når du er på vej mod bydelen Haga. Den permanente udstilling i Sveriges eneste designmuseum tager dig med på en farvestrålende og nostalgisk rejse gennem tidernes møbler, tekstiler, glas og industridesign fra 1851 og frem til i dag. I Vasastan er der et utal af små butikker med det rette miks af sko og tøj samt en masse caféer og spisesteder.

Antikvitetsbutikker, interiør og design i Haga

Befinder du dig i bydelen Hage og området omkring Linnégatan med alle de små gader, dukker der små spændende specialbutikker op, når du mindst venter det. På Haga Nygata er der mange antikbutikker, og er du på jagt efter interiør- og designforretninger, finder du både Designtorget, Haga Hem, R.O.O.M. og Engelska Tapetmagasinet i og omkring den hyggelige Vallgatan indenfor voldgraven.

Træskofabrik og second hand i Haga Nygata

Haga Trätoffelfabrik ligger på Haga Nygata 19, og her betages alle børn af træsko, som trylles frem på løbende bånd. Charlston Second Hand og Stiernglans er ligeledes morsomme forretninger på samme gade. I denne smukke gamle bydel med brostensbelagte gader, kan du gøre gode fund og boltre dig i kunsthåndværk, second hand og mode.

Linnéstaden med trendy små butikker og charmerende konditorier

Bydelen Linné, med den smukke Linnégatan og de krydsende langgader er på samme tid en trendy og bohemisk del af Göteborg. Her ligger spisesteder fra alle verdenshjørner, caféer, barer og en hel bunke flotte gourmetrestauranter side om side. Antikvitetsforretninger er der mange af, og specielt Andra Långgatan er fascinerende med en spændende blanding af butikker, charme og atmosfære. Gå ikke glip af et besøg på et af konditorierne, der ligger som perler på snor. Göteborg er en urban by i bevægelse, som generøst øser tips om nye trends over sine gæster.

Centrumshopping i Gøteborg

Selv i sammenligning med København kan Göteborg stoltsere med et stort udvalg af designertøj og specialforretninger i alle kategorier. Byens hovedstrøg for intensiv shopping er indkøbscentret Nordstan ved centralstationen og gågaderne Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan.

Nordstan er et af Sveriges største shoppingcentre og rummer 180 butikker, som lokker med både svensk design og internationale varemærker. Her arrangeres ofte udstillinger med kunsthåndværk, modeshows og andre aktiviteter. Lige udenfor centret ligger de hyggelige små gader med en mangfoldighed af butikker, der rummer alt hvad hjertet kan begære.

Du får som sagt lidt byhistorie med i købet, når du trasker af sted på shoppetur i centrumgaderne og i kvartererne rundt omkring. På Kronhusgatan ligger Kronhusbodarna, som rummer små boder med glaspustere og kunsthåndværk.

Til slut, efter en herlig shoppingtur bliver det maden, som står i fokus. Stora Saluhallen ligger på Kungstorget og er en oplevelse for alle, som er bare en smule interesserede i mad, råvarer og madkultur. For børnene er det et must at smutte ind på Flickorna Kanold Choklad med egen produktion af chokolade midt inde i Saluhallen.

Gøteborg

Velkommen til den grønne by med et stort udvalg af kulinariske oplevelser, kulturelle tilbud og ikke mindst Nordens største forlystelsespark, Liseberg. Gøteborg er tidligere kendt for den store havn og tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol, der lokker med et rigt kulturliv og masser af aktiviteter for alle.

Hovedside