Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Shopping på Slottstallet i Mjöhult i Skåne.
Foto: MarieTruedsson

Overblik

Shopping i Nordvestskåne

Når du er på jagt efter det ualmindelige, det unikke, det specielt smukke eller det, der fortæller en historie – så kig nærmere på disse butikker, som ofte ligger ude på landet eller der, hvor man mindst venter det.


Klippan Yllefabrik – tradition i generationer

Familiefirmaet Klippan Yllefabrik AB blev grundlagt i 1879. I dag arbejder fjerde og femte generation side om side for at videreudvikle firmaets traditioner med skønne uldne kvalitetsprodukter i typiske svenske mønstre. I samarbejde med kendte designere har Klippan Yllefabrik skabt en tekstilkollektion bestående blandt andet af tæpper, plaider og puder, som fremstilles fra grunden på fabrikken, hvor man altid bruger naturmaterialer og foretrækker økologiske alternativer. Uldfabrikkens butik ligger i Klippan øst for Helsingborg.

Enkla Ting – enkelt og stilrent

I 2009 åbnede butikken Enkla Ting på gården, hvor familien bor. Butikken ligger i laden, og her finder du enkle, smukke sager, som kan forandre hele atmosfæren i dit hjem. Udvalgte nye genstande er blandet med gamle møbler. Her er farver og former ligeså vigtigt som dufte og indtryk, og det at mærke at man er på landet. Butikken sælger også planter og grøntsager fra egen køkkenhave, som du gerne må gå ud og stjæle idéer fra. I gårdens café kan du spise frokost eller drikke kaffe med nybagt kage til. Enkla Ting, som ligger i Vallåkra udenfor Helsingborg, hjælper dig også gerne med homestyling og havedesign.

Magasin 36 – spændende butikker i gamle fabrikshaller

I Höganäs keramiks gamle produktionslokaler ligger Magasin 36, som er blevet det helt store trækplaster i Höganäs. Rundt omkring og ovenpå de enorme brændeovne, i fantastiske kreative omgivelser blomster nye virksomheder. Du finder mange spændende butikker med lækkert tøj og specielle sko, håndplukket boligindretning, smukt nyt design, og moderne kunst og keramik. Desuden rummer bygningen restauranter, café, bryggeri og torvehal med delikatesser og dejlige råvarer fra egnen. Magasin 36 ligger på Bruksgatan i Höganäs.

Slottstallet Möbler & Interiör – landlig fabric-vintage

Slottstallet Möbler & Interiör er en livsstilsbutik i 2 plan. Her møder du en blanding af svensk/fransk landstil og fabric-vintage. Smukt nyt og charmerende slidt med masser af personlighed. Alt er nøje udvalgt, og mange af de gamle møbler er helt specielle. Nogle har måske fået lidt ny maling eller en lettere renovation, men ellers går denne butik ind for det ægte og genuine. Desuden finder du tøj fra forskellige mærker og charmerende tilbehør med masser af personlighed. Slottstallet finder du i Mjöhult øst for Höganäs.


Kostallet – lækker boligindretning i stalden

Kostallet er et familiefirma, som startede i 1995 i den gamle kostald på Lindåkers gård. Tagbjælker i loftet og store panoramavinduer ud mod den smukke skånske natur danner ramme om den cirka 1.000 kvm store udstilling af møbler, boligindretning og belysning. Alt er noget særligt her, hvor du finder design i høj kvalitet med tidløse former eller moderne linjer. Gården har også en havebutik, som drives af firmaet Terrass & Täppa, og et orangeri der er fuld af spændende planter. Kostallet ligger syd for Helsingborg.

Elin & Arvid – livsstil på landet

Den smukke gamle svenske gård er gået i arv gennem mange generationer. Den sjette generation overtog gården i 1995. I dag rummer gården livsstilsbutikken Elin & Arvid, som sælger sko og tøj til den kræsne og stilsikre kunde. Blandt butikkens kvalitetsmærker finder du Boomerang, Gaastra, Monrow, Oscar of Sweden, Isay, Tina Wodstrup, Hawick of Scotland med flere. Desuden kan du købe skønne sager til hjemmet fra Artwood, Newport og THG. Der ligger også en gårdbutik, Tant Grön som sælger dejlige oste og delikatesser. Gården ligger ved Båstad på Bjärehalvøen.

Skånska stearinljusfabriken – perfekte stearinlys

Det er tredje generation, som driver Skånska Stearinljusfabriken. Familiefirmaet ligger i den smukke natur på Bjärehalvøen, lige syd for Hallandsåsen, i en lille by ved navn Ängeltofta. Her har man fremstillet kvalitetslys af 100% stearin siden 1951, og gør det stadig efter samme traditioner. I dag er firmaet kongelig hofleverandør og en af Sveriges førende leverandører blandt andet til svenske kirker. Private kunder kan shoppe alt fra alterlys til almindelige standardlys til fabrikspriser i hyggelige omgivelser i butikkens 2 etager.

Johannesens Store – fra arbejdstøj til mærkevarer

Reidar Johannesen var en handlekraftig mand, som i begyndelsen af 1960’erne fik en idé, som gik ud på at sælge arbejdstøj til Bjärehalvøens mange bønder. Han købte en bus, og dermed kunne de købe skjorter, overalls og bukser. Efter nogle år blev han træt af at køre rundt i bus og tøjet fik et nyt sted i hans garage. Garagen blev udvidet ligesom sortimentet med flannelskjorter, træsko og cowboybukser. I dag er der stadig en velfyldt jeanshylde, og barnebarnet Peter Johansson driver virksomheden videre. Johannesens Klädeshandel er nu en butik med stærke varemærker og modetøj, sko og tilbehør til såvel fritid som fest.

Skånes hemslöjdsbutik – uldbroderier og vævning

Skånes Hemslöjdsbutik ligger i Landskronas gamle stationshus. Det er en spændende og velassorteret hobbybutik, med det meste man behøver til alskens håndarbejde. Her finder du materialer til skånsk uldbroderi og kunstvæveri samt broderisilke og knipletråd og meget, meget mere. Der er en masse redskaber til broderi og vævning – fra broderinåle til håndlavede redskaber til båndvævning. Desuden sælges hjemmelavede skånske sløjdgenstande. Kreative mennesker mødes i denne butik, hvor der også arrangeres kurser og strikkecafé.

Tag en pause undervejs

Flickorna Lundgren på Skäret blev grundlagt i 1938 af syv søstre. I dag serverer efterkommeren Mats Lundgren stadig de berømte vaniljehjerter og andet himmelsk hjemmebag samt delikate retter. Den historiske kaffestue med stor haveservering ligger smukt ved Skäret på Kullahalvøen.

Lillaro ligger midt ude på landet i nærheden af Förslöv på Bjärehalvøen. Det er det perfekte sted, når du vil have en pause i fuldstændig fred og ro. Du kan enten sidde ude i haven eller indendørs blandt sjove og spændende genstande. Her finder du også Pelekas butik med tøj og mærkværdige sager – ligeså specielle som selve Lillaro.

Höganäs Saluhalls ambition er at dele deres enorme madglæde med andre mennesker. Efter mange års planlægning, hovedbrud og drømme slog man portene op til Höganäs Saluhall i 2012. Ved at tilbyde et stort udvalg af nærproducerede og økologiske produkter, som afspejler de fire årstider, vil man inspirere dig til at føle samme madglæde. Her kan du købe et bredt sortiment af lokale produkter fra Kullabygden, som du også kan nyde i restauranten eller caféen.