Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Shopping i Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Aktiviteter

Shoppingtips til Stockholm

Stockholm vrimler med shoppingmuligheder, uanset hvor du kigger hen – fra stormagasiner, butikscentre og modetøjsbutikker til små lokale forretninger og luksuriøse boutiques. Her finder du også svensk design, som er blevet verdensberømt for sin enkelthed og funktionalitet.


Trendy shopping til rimelige priser

Hvis du er på udkig efter trendy stormagasiner og butikskæder til det moderate budget, skal du tage ind til CITY. Her finder du de fleste af de store modekæder, blandt andet H&M, som fylder en hel husblok. Sveriges største stormagasin, Åhléns City, ligger ved Sergels Torg, og her finder du blandt andet Nordens største kosmetikafdeling, personlig shopping og et bredt udvalg af svensk mode og design. NK på Hamngatan åbnede i 1902 og er uden tvivl Stockholms mest luksuriøse og historiske stormagasin. På den anden side af gaden ligger Gallerian, som er Stockholms første og største indendørs arkade, hvor du blandt andet finder Hollister og meget andet. Mood Stockholm er et nyt indslag i city, som fokuserer på spændende miljøer, unikke forretninger og restauranter.


Storbytrends, vintage og secondhand

SÖDERMALM er en ung, kreativ og temmelig bohemeagtig bydel, hvor det er nemt at trives. Hvis du er på jagt efter trendy mode, boligindretning og vintage- og secondhandbutikker, er det her, du skal tage hen. I kvarteret syd for Folkungagatan, også kaldet SoFo, finder du en forrygende cocktail af butikker, barer og restauranter. Den økovenlige Urban Deli ved parken Nytorget er ikke bare en restaurant og et supermarked af den finere slags – det er også et af Södermalms mest populære mødesteder. Lige om hjørnet ligger Pärlans konfektyr, hvor du kan købe håndlavet slik i bedste 1930’er stil. Et andet must er Grandpa, som byder på en unik blanding af tøj, sko, accessories, vintageprodukter og boligindretning. SoFo er også hjemsted for den excentriske livsstilsboutique Sivletto, som sælger tøj, boligindretning, magasiner og musik inspireret af 1950’erne. Nogle få gader længere nordpå, ved Götgatspuckeln, kommer du til et urbant miljø med en blanding af unge og trendy modebutikker og populære kaffebarer og restauranter. Læg for eksempel vejen forbi Bruno, Monki og Weekday.

Eksklusiv mode, kunst og design

I den eksklusive bydel ÖSTERMALM, i området omkring Kommendörsgatan, Nybrogatan og Sibyllegatan, finder du mange af Sveriges mest respekterede antikvitetshandlere, som sælger kunst, møbler, smykker, bøger og tæpper. Kig indenfor i den klassiske svenske boligindretningsbutik Svenskt Tenn på Strandvägen, hvor du finder Josef Franks farvestrålende mønstre og en flot gaveafdeling. I det pulserende område omkring Biblioteksgatan finder du eksklusive butikker med svensk og international mode, heriblandt Acne, Whyred, Armani og Marc by Marc Jacobs, som ligger side om side med Prada, Ralph Lauren og det svenske parfumehus Byredo. Du finder også H&M’s konceptbutikker COS og & Other Stories samt det svenske børnemodebrand Livly. Går du i retning af Birger Jarlsgatan, passerer du butikker med brands som Gucci, Louis Vuitton og Bottega Veneta og eksklusive boutiques som Mulberry og Versace.

Outlet

I Stockholm Quality Outlet en halv times kørsel uden for centrum har du mulighed for at gøre nogle fantastiske fund af modetøj, sko, sportsudstyr, friluftsudstyr, accessories og boligindretning. De 50 butikker sælger produkter fra mere end 100 forskellige brands. Her finder du blandt andet svenske mærker som Acne, Björn Borg, Filippa K, Haglöfs, Hope, Odd Molly, J.Lindeberg, Nudie og Peak Performance.

Two women in a Stockholm store are looking at a dress.

Shopping i Stockholm

Det kan være en god idé at medbringe den helt store taske, hvis du skal på shoppingtur til Stockholm. Med et stort udvalg af stormagasiner, hyggelige shoppingarkader, svenske og internationale modeforretninger og små unikke designerbutikker er den svenske hovedstad et absolut mekka for gode shoppingoplevelser. Hank op i tasken og gå shop-amok.

Hovedside