Visit Sweden

Sveriges officielle hjemmeside for turisme og rejseinformation

Private boats are moored next to apartment buildings in Malmö's Western Harbour district with the Turning Torso high-rise in the background.
Västra Hamnen i Malmø i Skåne
Foto: Justin Brown/imagebank.sweden.se

Rejsetips

Sightseeing i Malmø

Malmø er en lille guldgrube af lækre restauranter, hyggelige cafeer og masser af shopping og kulturoplevelser. Og så er det hele kun en sviptur væk fra Danmark. Find det bedste af det gode i Malmø.


Sætter man sig på toget til Malmø fra Københavns Hovedbanegård, går der ikke mere end 35 minutter, før man kan stå af det igen på Malmø Central. På så kort tid kan man nå en af Skandinaviens absolut mest charmerende små storbyer. Så skal man på bare en dagsudflugt eller måske endda tilbringe et par dage væk hjemmefra, er Malmø et oplagt bud på en helt ideel destination. Herunder kan I læse om Malmøs 13 "must sees".

Folkets Park

Dette udendørs paradis er lidt af en institution i Malmø – en unik kombination af park, minigolf, boder og minizoo. Det er et dejligt og sjovt sted for både store og små. Her kommer Malmøs indbyggere selv for at slappe af og hygge sig, især i de varme måneder. Desuden huser Folkets Park nogle af Malmøs mest populære natklubber og spillesteder, som Moriskan og Reto, Cuba Café og Far i hatten. Så underholdningen stopper bestemt ikke ved mørkets frembrud!

Katrinetorp Landeri

Katrinetorp er en af Sveriges mest velbevarede gårde i empire-stil, som betegner den anden bølge inden for ny-klassicismen fra 1800-tallets begyndelse. Triumfbuen i Paris er måske de mest kendte eksempel på byggestilen. Så langt behøver du ikke rejse. Du skal bare slå et smut over sundet, hvor du finder Katrinetorp blot i den sydlige del af Malmø. Det historiske palæ er gennemrenoveret og ført tilbage til den tidstypiske stil med blomstrende park- og smukke haveanlæg. Her finder du en dejlig have-café og en spændende antikforretning. I løbet af året bliver Kantrinetorp brugt til en række aktiviteter fra antik- og fundmarkedet over høstmarkeder til musikaftener.

Lilla Torg

Få en kop eftermiddagskaffe, en øl på vej i byen eller bare en pause på din shoppingtur. Lilla Torg er et yndlingssted både blandt de lokale ’Malmøiter’ og blandt besøgende danskere, og det er nemt at forstå hvorfor, når man ser de smukke gamle husfacader og de mange fortovsserveringer. Lilla Torg har nok den hyggeligste stemning i hele Malmø og ikke mindst nogle af byens mest besøgte restauranter og klubber.

Malmö Konsthall

Her blander nye, eksperimenterende udstillinger sig med tidløse klassikere. Malmø kunsthal blev indviet i 1975 og har et af Europas største enkelte rum for samtidskunst. Det kan anbefales at komme en søndag, så man også kan nyde godt af Restaurant Smaks fantastiske brunch!

Malmö Live

Sveriges hotteste kulturkvarter! På Malmö Live findes koncerthus, kongresanlæg, hotel og restauranter. Gå en tur i det smukke område ved kanalen, hvor du kan betragte den imponerende arkitektur, tag en drink i skybaren 85 meter over havet, og sidst men ikke mindst - gå til koncert i landets fineste koncerthal.

Malmö Stadsbibliotek

Nyd en stille stund på Malmøs majestætiske bibliotek. Bygningen er en blanding af gammelt og nyt og er smuk både udefra og indefra. Udsigten gennem den store glasfacade bidrager også til, at Stadsbiblioteket er et besøg værd – også selv om man ikke låner en bog.


Malmöhus Slott

Malmøhus slott er ikke alene Nordens ældste bevarede renæssanceslot, det huser også flere af Malmøs største og mest populære museer. På en samlet billet kan du besøge både Konstmuseet, Stadsmuseet og Naturmuseet. Hvorfor ikke tage hele familien med på opdagelse?

Möllevångstorget

I Malmø findes 174 forskellige nationaliteter repræsenterede, og det kan man tydeligt mærke, når man befinder sig på Möllevångstorgets torvehandel. Her kan du få madvarer fra hele verden og nyde den afslappede stemning. Der ligger også adskillige fine specialistbutikker rundt om torvet, som for eksempel den udmærkede Möllans Ost. Lev din dag ud som kulinarisk turist og få dig en bid at spise på en af områdets hyggelige caféer eller restauranter.

Moderna Museet

Dette super lækre museum er en filial til Moderna Museet i Stockholm og er mindst lige så imponerende som sin storebror. Her kan du leve dig ind i moderne kunst via opfindsomme og spændende udstillinger. Museet ligger i nogle fantastiske lokaler, der en gang var Malmøs elektricitetsværk. Læs mere om Moderna Museet.

Ribersborgs Kallbadhus

’Kallis’, som det hedder i folkemunde, er et absolut must, hvis man har lyst til en pause fra de mere kulturelle sights. Det er et smukt gammelt badehus ved Ribersborgs Strand ikke langt fra Västra Hamnen og Turning Torso. Her bader de seje året rundt, hjulpet godt på vej af de brændeopvarmede saunaer og den flotte udsigt over Øresund. Hvis du er mere til varm kaffe end et forfriskende havbad, så kan badehusets café varmt anbefales. Læs mere om Ribersborgs Kallbadhus.

St. Petri Kirken

Den store og meget smukt udsmykkede St. Petri kirke, tæt på Centralstationen, er Malmøs ældste bygning. Kom ind og oplev den fantastiske atmosfære til en koncert eller gudstjeneste.

Stapelbäddsparken

Malmø er en eminent skaterby, som sidste år arrangerede verdens første VM-finale i skateboard. Er du ikke selv til kickflips, kan du tage dig en pause på kanten af det store betonbassin og opleve skaternes vilde tricks og kunster. Du kan også prøve at klatre i Stapelbäddsparkens Boulderpark – Nordens eneste klatrepark med store klippestykker. Stapelbäddsparken er en af Europas største udendørs skateparker med et areal på 2000 kvadratmeter. Parken ligger på et tidligere værft i det gamle fabriksområde ved Västra Hamnen. Her bliver der med jævne mellemrum holdt prestigefyldte internationale skaterkonkurrencer, som for eksempel Quicksilver Bowlriders. Parken er åben døgnet rundt, 365 dage om året, og det er gratis at bruge den.

Turning Torso

Byens vartegn og bygningen, alle taler om – Turning Torso er et absolut ’must’, når du besøger Malmø. Torsoen er et spektakulært, 190 meter højt lejlighedskompleks, tegnet af arkitekten Santiago Calatravas. Turning Torso består af ni kuber med sammenlagt 147 lejligheder, og husets vridning fra base til top er 90°. Torsoen kan måske bedst beundres udefra, hvor man virkelig kan se den usædvanlige form, og det indre er da også som udgangspunkt forbeholdt beboerne. Men det kan dog lade sig gøre at få en guidet rundvisning, hvis man er en gruppe.Turning Torso er en del af øko-bydelen Västra Hamnen, så gå en tur i det lækre område, nu du er her. Især promenaden nede ved vandet er et populært og hyggeligt sted, når vejret er godt!

Malmø

Smut over sundet. Her er du ikke længere væk end at du med lidt umage kan forstå de mennesker, du møder. Alligevel er alting anderledes. Du kan finde andre butikker, end dem du kender. Besøge markeder. Smage på specialiteter. Opleve kunst i verdensklasse. Udforske restauranter med mad, der får dine smagsløg til at danse. Og køb et par specialiteter med hjem til næste gang, du skal have gæster. Opdag Malmø. Københavns smukke baghave har mange flere tilbud, end du aner.

Hovedside